Malzemeler:
2 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.
| Kuru Fasulye (Haşlanmış) | 300 | Gram | |
| Kırmızı Soğan | 1 | Baş | |
| Domates | 1 | Adet | |
| Yumurta | 1 | Adet | |
| Tahin | 1 | Çay Bardağı | |
| Maydanoz | 10 | Dal | |
| Zeytinyağı | 1 | Adet | |
| Limon | 2 | Adet | |
| Nar Ekşisi | 1 | Adet | |
| İnce Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı | |
| Sarımsak | 1 | Adet | |
| Sirke | 1 | Adet | |
| Kırmızı Pul Biber | 1 | Adet |
Yapılışı:
- Kuru fasulyeleri kullanmadan bir gece önce ıslatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzmeden önce haşlama suyundan bir çay bardağı ayırın.
- İki adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. (Çok fazla haşlanırsa sarısı yeşilleşebilir, bu yüzden kontrollü bir haşlama yapın)
- Soğanları ortadan ikiye bölüp ince ince piyazlık doğrayın. Üzerlerine tuz serpip formlarını bozmayacak şekilde hafifçe ovun.
- Maydanozları ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve maydanozlarla harmanlayın.
- Tüm malzemeyi bir araya getirip harmanlayın.
- Yumurtaları soyup halka halka dilimleyin.
- Sosu için bir kasede limon suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber, tahin ve zeytinyağını çırpın. Ayırdığınız fasulye haşlama suyunu ilave ederek sos kıvamı verin.
- Servis tabağına aldığınız piyazın üzerini yumurtalar ve maydanoz ile süsleyip sos gezdirin ve ılık servis edin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder