Malzemeler:

2 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.
Kuru Fasulye (Haşlanmış)300Gram
Kırmızı Soğan1Baş
Domates1Adet
Yumurta1Adet
Tahin1Çay Bardağı
Maydanoz10Dal
Zeytinyağı1Adet
Limon2Adet
Nar Ekşisi1Adet
İnce Tuz1Tatlı Kaşığı
Sarımsak1Adet
Sirke1Adet
Kırmızı Pul Biber1Adet

Yapılışı:

  1. Kuru fasulyeleri kullanmadan bir gece önce ıslatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzmeden önce haşlama suyundan bir çay bardağı ayırın.
  2. İki adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. (Çok fazla haşlanırsa sarısı yeşilleşebilir, bu yüzden kontrollü bir haşlama yapın)
  3. Soğanları ortadan ikiye bölüp ince ince piyazlık doğrayın. Üzerlerine tuz serpip formlarını bozmayacak şekilde hafifçe ovun.
  4. Maydanozları ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve maydanozlarla harmanlayın.
  5. Tüm malzemeyi bir araya getirip harmanlayın.
  6. Yumurtaları soyup halka halka dilimleyin.
  7. Sosu için bir kasede limon suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber, tahin ve zeytinyağını çırpın. Ayırdığınız fasulye haşlama suyunu ilave ederek sos kıvamı verin.
  8. Servis tabağına aldığınız piyazın üzerini yumurtalar ve maydanoz ile süsleyip sos gezdirin ve ılık servis edin. Afiyet olsun.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski