Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.
Cacık İçin:
Salatalık (Körpe Badem)4Adet
Süzme Yoğurt1Su Bardağı
Yoğurt1Su Bardağı
Taze Fesleğen1/2Demet
Taze Nane1/2Demet
İnce Tuz1Tatlı Kaşığı
Taze Sarımsak (İrice)3Diş
Sunum İçin:
Taze Fesleğen6Yaprak
Zeytinyağı (Sızma)1Yemek Kaşığı
Taze Nane6Yaprak

Yapılışı:

  1. Salatalıkları yıkayıp alacalı soyun ve rendenin iri tarafından geçirin. Bir çay kaşığı kadar tuz ekip bir kenara alın.
  2. Yarım demet taze nane ve yarım demet taze fesleğeni yıkayıp süzdürün, bir kağıt havlu ile kurulayın.
  3. Sarımsakları ezip yoğurt karışımına ilave ederek iyice çırpın. Yeşillikleri sarımsaklı yoğurt karışımına ekleyerek rondodan geçirin. Son olarak rende salatalıkları yoğurda katıp karıştırın. Dilediğiniz ölçüde sulandırın (boza kıvamında).
  4. Servis aşamasında üzerine zeytinyağı gezdirip taze nane ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek soğuk (dilerseniz buzla) servis edin. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski