Malzemeler:
6 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.
Cacık İçin: |
---|
| Salatalık (Körpe Badem) | 4 | Adet |
| Süzme Yoğurt | 1 | Su Bardağı |
| Yoğurt | 1 | Su Bardağı |
| Taze Fesleğen | 1/2 | Demet |
| Taze Nane | 1/2 | Demet |
| İnce Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı |
| Taze Sarımsak (İrice) | 3 | Diş |
Sunum İçin: |
---|
| Taze Fesleğen | 6 | Yaprak |
| Zeytinyağı (Sızma) | 1 | Yemek Kaşığı |
| Taze Nane | 6 | Yaprak |
Yapılışı:
- Salatalıkları yıkayıp alacalı soyun ve rendenin iri tarafından geçirin. Bir çay kaşığı kadar tuz ekip bir kenara alın.
- Yarım demet taze nane ve yarım demet taze fesleğeni yıkayıp süzdürün, bir kağıt havlu ile kurulayın.
- Sarımsakları ezip yoğurt karışımına ilave ederek iyice çırpın. Yeşillikleri sarımsaklı yoğurt karışımına ekleyerek rondodan geçirin. Son olarak rende salatalıkları yoğurda katıp karıştırın. Dilediğiniz ölçüde sulandırın (boza kıvamında).
- Servis aşamasında üzerine zeytinyağı gezdirip taze nane ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek soğuk (dilerseniz buzla) servis edin. Afiyet olsun!
Yorum Gönder