Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk.      🕐 Pişirme: 30 dk.
Bulgur (İri Taneli Pilavlık)2Su Bardağı
Domates (Olgunlaşmış)5Adet
Kuru Soğan (İri)2Baş
Acı Biber Salçası1Yemek Kaşığı
Yeşil Sivri Biber (Tatlı)2Adet
Sıvı Yağ1Kahve Fincanı
Tereyağı2Yemek Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Sebze Çeşnisi1Silme Tatlı Kaşığı
Toz Şeker1Çay Kaşığı
Kuru Nane1Çay Kaşığı
Karabiber (Taze Çekilmiş)1Çay Kaşığı
Taze Nane5Yaprak
Et Suyu (Veya Sıcak Su)3Su Bardağı

Yapılışı:

  1. Domateslerin arka kısımlarına bıçakla çarpı çizip kabuğu karışmayacak şekilde avucunuzun içi ile bastırarak rendenin iri kısmından geçirin. Bir domatesi rendelemeden ayırın.
  2. Bulgurları sudan geçirip süzdürün. Soğan ve biberleri iri yemeklik doğrayın.
  3. Pilav tenceresine önce sıvı yağı veya zeytinyağını alıp ısıtın ve tereyağını ilave edin. Yağ köpürünce soğanları ve ezilmiş bir diş sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri de ekleyip tuz ve karabiber ilave ederek kavurmaya devam edin.
  4. Kavrulan soğana biberleri ve salçayı ilave edip bir iki tur çevirin. Süzülen bulguru tencereye ekleyerek bir kaç dakika beraber kavurun.
  5. Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı kuru nane ile çeşni, tuz ve karabiber ilave edin. Ayırdığınız bir domatesin kabuklarını soyup iri küp küp doğrayarak pilavın üzerine gezdirin, karıştırmayın. 1 bardak bulgura 1,5 bardak oranında sıcak et suyu ilave ederek kapağını kapatın. Tuz ve baharatlarını kontrol edin.
  6. Tencereyi kısık ateşe alıp yaklaşık yarım saat hafif sulu kalacak şekilde çektirin. Ateşten alıp üzerini bir bez ve kapakla kapatarak demlenmeye alın.
  7. Demlenen pilavınızı açıp bir tur alt üst ederek havalandırın. Taze nane ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski