Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk. 🕐 Pişirme: 30 dk.
Nohut | 1.5 | Su Bardağı | |
Dana Kıyma (Orta Yağlı) | 250 | Gram | |
Kuru Soğan | 2 | Adet | |
Yeşil Sivri Biber | 1 | Adet | |
Zeytinyağı | 2 | Yemek Kaşığı | |
Tereyağı | 3 | Yemek Kaşığı | |
Biber Salçası | 1 | Yemek Kaşığı | |
Domates Salçası | 1 | Yemek Kaşığı | |
Toz Kırmızı Biber | 1 | Tatlı Kaşığı | |
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı | |
Kimyon | 1 | Çay Kaşığı | |
Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı |
Yapılışı:
- Bir gece önceden ıslattığınız nohutları sudan geçirip süzün. Düdüklü ya da döküm bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını ısıtıp önce ince yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş bir diş sarımsağı kavurun.
- Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin ve ince ince doğrayın. Kavrulan soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kavrulan harca kıymayı ekleyip renk alıncaya ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun, salçaları ekleyin ve birkaç dakika sonra suyunu süzdüğünüz nohutu da tencereye ekleyip sotelemeye devam edin.
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave ettikten sonra üzerini dört parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
- Düdüklüyü ya da tencerenizi kapatıp düdüklüde 15 dakika, tencedeyse 45 dakika kısık ateşte pişirin.
- Pişen yemeğinizi kapağı kapalı en az 10-15 dakika dinlendirerek ılık ya da sıcak servis edin. Kıymalı nohut yemeğine sade pirinç pilavı çok yakıştığı gibi sebzeli bulgur pilavı ile de denemenizi tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun!
- Not: Bu yemeği önceden haşlanmış nohut ile kontrollü olarak daha kısa sürede pişirebilirsiniz.
Yorum Gönder