Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk.      🕐 Pişirme: 30 dk.
Nohut1.5Su Bardağı
Dana Kıyma (Orta Yağlı)250Gram
Kuru Soğan2Adet
Yeşil Sivri Biber1Adet
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Tereyağı3Yemek Kaşığı
Biber Salçası1Yemek Kaşığı
Domates Salçası1Yemek Kaşığı
Toz Kırmızı Biber1Tatlı Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
Kimyon1Çay Kaşığı
Tuz1Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. Bir gece önceden ıslattığınız nohutları sudan geçirip süzün. Düdüklü ya da döküm bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını ısıtıp önce ince yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş bir diş sarımsağı kavurun.
  2. Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin ve ince ince doğrayın. Kavrulan soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.
  3. Kavrulan harca kıymayı ekleyip renk alıncaya ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun, salçaları ekleyin ve birkaç dakika sonra suyunu süzdüğünüz nohutu da tencereye ekleyip sotelemeye devam edin.
  4. Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave ettikten sonra üzerini dört parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
  5. Düdüklüyü ya da tencerenizi kapatıp düdüklüde 15 dakika, tencedeyse 45 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. Pişen yemeğinizi kapağı kapalı en az 10-15 dakika dinlendirerek ılık ya da sıcak servis edin. Kıymalı nohut yemeğine sade pirinç pilavı çok yakıştığı gibi sebzeli bulgur pilavı ile de denemenizi tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun!
  7. Not: Bu yemeği önceden haşlanmış nohut ile kontrollü olarak daha kısa sürede pişirebilirsiniz.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski