Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk. 🕐 Pişirme: 5 dk.
| Çılbır İçin: | ||||
|---|---|---|---|---|
| Yumurta | 4 | Adet | ||
| Su (Kaynatılmış) | 5 | Su Bardağı | ||
| Üzüm Sirkesi | 2 | Yemek Kaşığı | ||
| İnce Tuz | 1 | Silme Tatlı Kaşığı | ||
| Sos İçin: | ||||
|---|---|---|---|---|
| Sarımsaklı Yoğurt | 2 | Su Bardağı | ||
| Tereyağı | 2 | Yemek Kaşığı | ||
| Kırmızı Pul Biber | 1 | Tatlı Kaşığı | ||
Yapılışı:
- Derince ufak bir tencereye bolca su ekleyin.
- Tuz ve sirke eklediğiniz su fokurdayınca bir kevgir kepçe ile kaynayan suyu karıştırıp bir anafor yaratın.
- Yumurtaları küçük bir kaseye kırıp tek tek kaynayan suya bırakın. Kenardan suyu karıştırın ve yumurta akı beyazlaşıp top halini alıncaya kadar pişirin. Yumurta beyazı pişmeli ancak sarıları sulu kalmalıdır.
- Yumurta sarısı pişmeden haşlanmış yumurtaları kevgir yardımı ile sudan çıkarıp servis tabağına alın.
- Üzerlerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu paylaştırın.
- Bir soslukta tereyağını kızdırıp kırmızı pul biber köpürünceye kadar kavurun ve çılbırların üzerini bu yağ ile süsleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Çılbırların üzerlerini tereyağ sos ile birlikte ince kıyılmış maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.

Yorum Gönder