Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk.      🕐 Pişirme: 5 dk.
Çılbır İçin:
Yumurta4Adet
Su (Kaynatılmış)5Su Bardağı
Üzüm Sirkesi2Yemek Kaşığı
İnce Tuz1Silme Tatlı Kaşığı
Sos İçin:
Sarımsaklı Yoğurt2Su Bardağı
Tereyağı2Yemek Kaşığı
Kırmızı Pul Biber1Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. Derince ufak bir tencereye bolca su ekleyin.
  2. Tuz ve sirke eklediğiniz su fokurdayınca bir kevgir kepçe ile kaynayan suyu karıştırıp bir anafor yaratın.
  3. Yumurtaları küçük bir kaseye kırıp tek tek kaynayan suya bırakın. Kenardan suyu karıştırın ve yumurta akı beyazlaşıp top halini alıncaya kadar pişirin. Yumurta beyazı pişmeli ancak sarıları sulu kalmalıdır.
  4. Yumurta sarısı pişmeden haşlanmış yumurtaları kevgir yardımı ile sudan çıkarıp servis tabağına alın.
  5. Üzerlerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu paylaştırın.
  6. Bir soslukta tereyağını kızdırıp kırmızı pul biber köpürünceye kadar kavurun ve çılbırların üzerini bu yağ ile süsleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun!
  7. Not: Çılbırların üzerlerini tereyağ sos ile birlikte ince kıyılmış maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski