Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 35 dk. 🕐 Pişirme: 35 dk.
Patates | 3 | Adet | |
Havuç | 2 | Adet | |
Bezelye | 1 | Su Bardağı | |
Salam | 1 | Dilim | |
Mayonez | 1 | Su Bardağı | |
Söğüş et | 1 | Dilim | |
Kornişon Turşu | 6 | Adet | |
Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı | |
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Patates ve havuçları soyup yıkayın. Derin bir tencerede bir çay kaşığı tuz eklenmiş suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Fazlaca dağılmamalılar.
- Haşlanmış ve soğutulmuş sebzeleri 1cmx1cm boyutlarında küp küp doğrayın.
- Doğranmış sebzeleri, konserve bezelyeleri, ince doğranmış söğüş et ve salamı, minik küpler halinde doğranmış kapari ve kornişon turşuları salata kasesine alıp karıştırın.
- Karışıma limon suyunu, mayonez ve hardalı, zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı nar ekşisini ekleyerek iyice harmanlayın. Servis aşamasında minik limon dilimleri ve taze maydanoz yaprakları ile süsleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorum Gönder