Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 35 dk.      🕐 Pişirme: 35 dk.
Patates3Adet
Havuç2Adet
Bezelye1Su Bardağı
Salam1Dilim
Mayonez1Su Bardağı
Söğüş et1Dilim
Kornişon Turşu6Adet
Tuz1Tatlı Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Patates ve havuçları soyup yıkayın. Derin bir tencerede bir çay kaşığı tuz eklenmiş suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Fazlaca dağılmamalılar.
  2. Haşlanmış ve soğutulmuş sebzeleri 1cmx1cm boyutlarında küp küp doğrayın.
  3. Doğranmış sebzeleri, konserve bezelyeleri, ince doğranmış söğüş et ve salamı, minik küpler halinde doğranmış kapari ve kornişon turşuları salata kasesine alıp karıştırın.
  4. Karışıma limon suyunu, mayonez ve hardalı, zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı nar ekşisini ekleyerek iyice harmanlayın. Servis aşamasında minik limon dilimleri ve taze maydanoz yaprakları ile süsleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski