Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk.      🕐 Pişirme: 15 dk.
Kuru Börülce1Su Bardağı
Kırmızı Kapya Biber1Adet
Kıvırcık Marul1/4Demet
Taze Soğan1/2Demet
Dereotu5Dal
Maydanoz5Dal
Kornişon Turşu6Adet
Konserve Mısır1Kahve Fincanı
Tuz1/2Çay Kaşığı
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Nar Ekşisi1Yemek Kaşığı
Limon Suyu3Yemek Kaşığı

Yapılışı:

  1. Börülceleri 1-2 saat kadar karbonatlı ve tuzlu ılık suda bekletip yıkayın. Çok ezilmeyecek kadar, yaklaşık 10-15 dakika haşlayıp süzün ve buzlu suya alın. Böylece rengi kararmayacak ve daha parlak görünecektir.
  2. Yeşillikleri bol suda yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Dereotu ve maydanozdan bir kaç dal süslemek için ayırın. Kornişon turşu ve kapya biberi aynı boyda minik küpler halinde doğrayın. Yeşillikleri de ince ince kıyın.
  3. Tüm malzemeyi derince bir kapta iyice harmanlayın. Ayrı bir yerde sosu için zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini çırpıp tuzunu ekleyin. Salatanızın pörsüyüp sulanmaması için sosunu servis anında ilave edip harmanlayın.
  4. Servis tabağına alacağınız salatayı konserve mısır ve kalan ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile süsleyerek soğuk servis edin. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski