Malzemeler:
6 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk. 🕐 Pişirme: 15 dk.
| Patates | 3 | Adet |
| Havuç | 2 | Adet |
| Kuru Soğan | 2 | Adet |
| Salça | 1 | Yemek Kaşığı |
| Tereyağı | 1 | Yemek Kaşığı |
| Sıvı Yağ | 3 | Yemek Kaşığı |
| Un | 1 | Yemek Kaşığı |
| Karabiber | 1 | Çay Kaşığı |
| Su (Sıcak) | 4 | Su Bardağı |
| Tuz | 1 | Silme Tatlı Kaşığı |
| Zencefil (Kök) | 1 | Parça |
| Zerdeçal (Kök) | 1 | Parça |
Yapılışı:
- Patates, havuç ve soğanları soyarak iri iri parçalar halinde doğrayın. 1 parmak kalınlığında zencefil ve zerdeçalı da soyup ince ince doğrayın.
- Derince bir tencereye önce sıvı yağı sonra tereyağını ekleyerek eritin. Tereyağının yanmamasına özen gösterin.
- Isınan yağa 1 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkıp pembeleşinceye kadar kavurun.
- Doğranmış sebzeleri tencereye alıp un ile birlikte 2-3 dakika daha kavurun. Tuzunu ve taze çekilmiş 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin.
- Çorbaya 4 bardak sıcak su ekleyerek 1/2 saat tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Taşmaması için kapağı aralık bırakın.
- Pişen çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek el blenderinden geçirin. Kıvamını sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
- Pişen çorbanızı kaselere paylaştırıp kaşar peyniri rendesi veya baharatlı kruton ekmeklerle süsleyerek sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorum Gönder