Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk.      🕐 Pişirme: 15 dk.
Patates3Adet
Havuç2Adet
Kuru Soğan2Adet
Salça1Yemek Kaşığı
Tereyağı1Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ3Yemek Kaşığı
Un1Yemek Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
Su (Sıcak)4Su Bardağı
Tuz1Silme Tatlı Kaşığı
Zencefil (Kök)1Parça
Zerdeçal (Kök)1Parça

Yapılışı:

  1. Patates, havuç ve soğanları soyarak iri iri parçalar halinde doğrayın. 1 parmak kalınlığında zencefil ve zerdeçalı da soyup ince ince doğrayın.
  2. Derince bir tencereye önce sıvı yağı sonra tereyağını ekleyerek eritin. Tereyağının yanmamasına özen gösterin.
  3. Isınan yağa 1 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkıp pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Doğranmış sebzeleri tencereye alıp un ile birlikte 2-3 dakika daha kavurun. Tuzunu ve taze çekilmiş 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin.
  5. Çorbaya 4 bardak sıcak su ekleyerek 1/2 saat tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Taşmaması için kapağı aralık bırakın.
  6. Pişen çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek el blenderinden geçirin. Kıvamını sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
  7. Pişen çorbanızı kaselere paylaştırıp kaşar peyniri rendesi veya baharatlı kruton ekmeklerle süsleyerek sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski