Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk. 🕐 Pişirme: 50 dk.
Kuşbaşı Dana Eti (Orta Yağlı) | 500 | Gram | |
Un | 1 | Yemek Kaşığı | |
Kuru Soğan | 1 | Adet | |
Domates Salçası | 1 | Tatlı Kaşığı | |
Tereyağı | 2 | Yemek Kaşığı | |
Sıvı Yağ | 1 | Yemek Kaşığı | |
Sarımsak | 3 | Diş | |
Patates | 2 | Adet | |
Havuç | 1 | Adet | |
Tane Karabiber (Taze Çekilmiş) | 1 | Çay Kaşığı | |
Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı | |
Su (Sıcak) | 3 | Su Bardağı |
Yapılışı:
- Kuru soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın.
- Derince bir tencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp kızınca soğan ve sarımsakları ekleyin.
- Pembeleşen soğan ve sarımsaklara iri kuşbaşı doğranmış (2cmx2cm) dana etini ilave ederek etler suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurun.
- Bir kaşık unu ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kavrulan etlere domates salçasını ekleyip çiğ kokusu çıkıncaya kadar çevirin.
- Diğer yanda patates ve havuçları soyarak 2cmx2cm küp küp doğrayıp etlere ilave edin ve beş dakika daha kavurun. Bu aşamada dilerseniz 1/2 su bardağı konserve bezelye ilave edebilirsiniz.
- Yemeğinize tuz ve karabiberini ilave edip üç su bardağı sıcak suyu ekleyin. Etleri tencerenin ortasına alıp üzerine derince metal bir tas kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler 40- 45 dakika pişirin. Ara sıra suyunu kontrol edip sıcak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Kebabın patateslerini derin yağda kızartıp yemeğe sunum aşamasında ekleyebilirsiniz.
Yorum Gönder