Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.      🕐 Pişirme: 50 dk.
Kuşbaşı Dana Eti (Orta Yağlı)500Gram
Un1Yemek Kaşığı
Kuru Soğan1Adet
Domates Salçası1Tatlı Kaşığı
Tereyağı2Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ1Yemek Kaşığı
Sarımsak3Diş
Patates2Adet
Havuç1Adet
Tane Karabiber (Taze Çekilmiş)1Çay Kaşığı
Tuz1Tatlı Kaşığı
Su (Sıcak)3Su Bardağı

Yapılışı:

  1. Kuru soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın.
  2. Derince bir tencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp kızınca soğan ve sarımsakları ekleyin.
  3. Pembeleşen soğan ve sarımsaklara iri kuşbaşı doğranmış (2cmx2cm) dana etini ilave ederek etler suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurun.
  4. Bir kaşık unu ilave edip kavurmaya devam edin.
  5. Kavrulan etlere domates salçasını ekleyip çiğ kokusu çıkıncaya kadar çevirin.
  6. Diğer yanda patates ve havuçları soyarak 2cmx2cm küp küp doğrayıp etlere ilave edin ve beş dakika daha kavurun. Bu aşamada dilerseniz 1/2 su bardağı konserve bezelye ilave edebilirsiniz.
  7. Yemeğinize tuz ve karabiberini ilave edip üç su bardağı sıcak suyu ekleyin. Etleri tencerenin ortasına alıp üzerine derince metal bir tas kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler 40- 45 dakika pişirin. Ara sıra suyunu kontrol edip sıcak servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not: Kebabın patateslerini derin yağda kızartıp yemeğe sunum aşamasında ekleyebilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski