Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 35 dk.
Yemek İçin:
Kuskus2Su Bardağı
Kuru Soğan1Adet
Tereyağı3Yemek Kaşığı
Zerdeçal1Çay Kaşığı
Et Suyu3Su Bardağı
Sarımsak1Diş
Karabiber1Çay Kaşığı
Tuz1Tatlı Kaşığı
Üzeri İçin:
Kuşbaşı Dana Eti250Gram
Karabiber1Çay Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı

Yapılışı:

  1. Dana etini fındık büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın. Kuru soğanı soyup küp küp yemeklik doğrayın.
  2. Düdüklüde 2 kaşık sıvı yağı ısıtıp etleri bu yağda renk alıncaya kadar kavurun. Kavrulan etlere doğranmış soğanları, ezilmiş 1 diş sarımsağı, tuz ve baharatları ilave edin.
  3. 3-4 bardak sıcak suyu tencereye ekleyip kapağını kapatın ve 15 dakika orta ayarda pişirin.
  4. Başka bir tencerede iki kaşık tereyağını eritip bu yağda kuskusları 1-2 dakika kavurun.
  5. Pişen etleri bir kevgir kepçe ile düdüklüden ayrı bir yere alın. Et suyunu tel süzgeçten süzün. 3 bardak sıcak et suyunu kuskusa ilave edip yaklaşık 10-15 dakika suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip demlenmeye alın.
  6. Demlenen kuskus pilavına kalan tereyağını ilave edip parça etlerin yarısını ekleyin ve hepsini harmanlayın.
  7. Genişçe bir servis tabağına aldığınız kuskusun üzerine kalan parça etleri serpiştirip sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski