Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk.      🕐 Pişirme: 50 dk.
Patlıcan (Kemer)3Adet
Kıyma (Dana Döş)500Gram
Kuru Soğan (Rendelenmiş)2Adet
Cherry Domates (Boş Yerlere Eklemek İçin)3Adet
Tuz1Çay Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Yeşil Biber2Adet
Domates (Rendelenmiş)1Adet
Su (Sıcak)1Su Bardağı
Domates Salçası1Yemek Kaşığı
Sarımsak (Ezilmiş)1Diş
Kimyon1Çay Kaşığı
Kırmızı Pul Biber1Çay Kaşığı
Su (Soğuk)1Su Bardağı
Karabiber1Çay Kaşığı
Bayat Ekmek1Su Bardağı
Sarımsak2Diş
Maydanoz1/2Demet
Kuyruk yağı (Çekilmiş)100Gram
Acı kuru biber1Adet

Yapılışı:

  1. Kasabınızdan 1/2 kg dana döş eti ile 100 gr kuyruk yağı alıp iki kez çektirin. Kuyruk yağı veya kuzu eti kokusu sevmiyorsanız kuyruk yağı ekletmeyebilirsiniz. Hazır kıyma kullanmayın.
  2. Derince bir kaba soğuk su, un, tuz ve limon suyunu ekleyip patlıcanları bekleteceğiniz su karışımını hazırlayın.
  3. Patlıcanları soymadan 2-3 cm eninde yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Baş ve dip kısımlarını ayrın ve dilimleri mümkün olduğunca eşit boyda doğrayın.
  4. Doğradığınız patlıcanları limonlu unlu suya alın ve en az 1/2 saat bekletin.
  5. Yoğurma kabına aldığınız kıyma üzerine rendelenmiş (acı suyunu avuç içinizde sıkıp atıarak) soğanı ekleyin.
  6. Kıymaya, ıslatıp sıktığınız bayat ekmek içini ufalayarak ekleyin. Malzemeye, tuzunu, baharatlarını ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek 5-10 dakika kadar yoğurun.
  7. Köfte harcını streçleyerek buzdolabında dinlenmeye alın. Vaktiniz varsa köfteyi bir gece önceden hazırlayıp bekletin.
  8. Bekleyen köfte harcından irice (dilimlediğiniz patlıcanların boyutlarında) köfteler hazırlayın. Unlu suda bekleyen patlıcanları sudan geçirip bir kağıt havlu ile kurulayın.
  9. Malzemeyi yuvarlak bir fırın tepsisine 1 patlıcan 1 köfte olacak şekilde kenardan içe doğru yan yana dizin. Ortadan ikiye kestiğiniz kokteyl domatesleri aralara yerleştirin.
  10. Biberleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyip tepside domateslerin yanlarına dizin.
  11. Sos için bir sos tenceresinde 2 kaşık tereyağ eritip ince kıyılmış sarımsakları orta ateşte çevirin. Soyulup rendelenmiş bir domatesi de ekleyip 1-2 tur kavurun.
  12. Sosa tuz, baharat ve 1 kaşık şeker ekleyip üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  13. Kısık ateşe aldığınız sosunuzu, domatesler yumuşayıncaya kadar tıkırdatın ve eşit miktarda köftelerin ve patlıcanların üzerine gezdirin.
  14. Yemeğinizi önceden ısıtılmış 200 derecede, kebabın üzeri pembeleşinceye kadar fırınlayın. Fırından alıp 5 dakika dinlendirdiğiniz yemeğinizi pirinç ya da bulgur pilavı eşliğinde sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski