Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk. 🕐 Pişirme: 25 dk.
Mantar (Kültür) | 500 | Gram | |
Kuzu Eti (Kuşbaşı) | 250 | Gram | |
Kuru Soğan (Orta Boy) | 1 | Adet | |
Sarımsak | 2 | Diş | |
Sıvı Yağ | 2 | Yemek Kaşığı | |
Tereyağı | 2 | Yemek Kaşığı | |
Domates Salçası | 1 | Yemek Kaşığı (Silme) | |
Un | 1 | Yemek Kaşığı (Silme) | |
Süt | 1 | Çay Bardağı | |
Tuz | 1 | Çay Kaşığı | |
Su | 3/4 | Su Bardağı | |
Krema | 1/2 | Çay Bardağı | |
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı | |
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) | 1 | Su Bardağı |
Yapılışı:
- Mantarları kağıt havlu ile ovalayarak veya bıçakla soyarak temizleyin. Mantar suyu emen bir sebze olduğu için suda yıkamayın, lezzetini kaybedecektir.
- Harlı ateşte kızdırdığınız sıvı yağa yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçayı ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
- Kuşbaşı kuzu etini tencereye alıp etler pembeleşinceye ve suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan etlere iri doğranmış mantarları ekleyip mantarlar da suyunu çekinceye kadar birlikte soteleyin.
- Başka bir tencerede beşamel sos için sıvı yağ ve tereyağında unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ilave edin. Tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı muskat rendesi ile lezzetlendirin. Kıvam alınca altını kapatıp kremayı ilave edin.
- Küçük (tek servislik) güveç kaplarına mantar ve etleri eşit olarak paylaştırın.
- Üzerlerine kremalı beşamel sosu paylaştırın.
- Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
- Güveçlerin üzerine taze kaşar peyniri rendesi ilave ederek fırına verin ve kaşar peynir eriyinceye kadar (yaklaşık 2-3 dakika) fırınlayıp sıcak servis edin. Afiyet olsun !
- Not: Acı sevenler fırınlamadan önce kırmızı pul biber ilave edebilirler.
Yorum Gönder