Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 25 dk.
Mantar (Kültür)500Gram
Kuzu Eti (Kuşbaşı)250Gram
Kuru Soğan (Orta Boy)1Adet
Sarımsak2Diş
Sıvı Yağ2Yemek Kaşığı
Tereyağı2Yemek Kaşığı
Domates Salçası1Yemek Kaşığı (Silme)
Un1Yemek Kaşığı (Silme)
Süt1Çay Bardağı
Tuz1Çay Kaşığı
Su3/4Su Bardağı
Krema1/2Çay Bardağı
Karabiber1Çay Kaşığı
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)1Su Bardağı

Yapılışı:

  1. Mantarları kağıt havlu ile ovalayarak veya bıçakla soyarak temizleyin. Mantar suyu emen bir sebze olduğu için suda yıkamayın, lezzetini kaybedecektir.
  2. Harlı ateşte kızdırdığınız sıvı yağa yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçayı ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
  3. Kuşbaşı kuzu etini tencereye alıp etler pembeleşinceye ve suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan etlere iri doğranmış mantarları ekleyip mantarlar da suyunu çekinceye kadar birlikte soteleyin.
  4. Başka bir tencerede beşamel sos için sıvı yağ ve tereyağında unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ilave edin. Tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı muskat rendesi ile lezzetlendirin. Kıvam alınca altını kapatıp kremayı ilave edin.
  5. Küçük (tek servislik) güveç kaplarına mantar ve etleri eşit olarak paylaştırın.
  6. Üzerlerine kremalı beşamel sosu paylaştırın.
  7. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
  8. Güveçlerin üzerine taze kaşar peyniri rendesi ilave ederek fırına verin ve kaşar peynir eriyinceye kadar (yaklaşık 2-3 dakika) fırınlayıp sıcak servis edin. Afiyet olsun !
  9. Not: Acı sevenler fırınlamadan önce kırmızı pul biber ilave edebilirler.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski