Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk.      🕐 Pişirme: 15 dk.
Kırmızı Kapya Biber (Közlenmiş)6Adet
Yoğurt (Süzme)2Su Bardağı
Sarımsak2Diş
Zeytinyağı3Yemek Kaşığı
Ceviz İçi1Avuç
Kırmızı Pul Biber1Çay Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Kırmızı kapya biberleri yıkayın ve kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip kurulayın. Ocağınızın en güçlü gözünde biberleri çevire çevire közleyin. (Közmatik kullanabilir veya fırında 200 derecede közleyebilirsiniz.)
  2. Genişçe bir teflon tavada zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış sarımsakları 4-5 dakika soteleyin.
  3. Közlenen kırmızı biberleri bir buzdolabı poşetine alın, yarım limon sıkın ve 1/2 saat buzdolabında dinlendirin .
  4. Közlenmiş ve dinlendirilmiş biberlerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
  5. Tavanın altını açıp zeytinyağını ısıtın ve doğranmış köz biberleri ilave edin
  6. Ceviz içini ilave edip 2-3 dakika daha beraber soteleyin.
  7. Karışımı ateşten alıp yaklaşık 1/2 saat soğumaya bırakın. Soğuyan biberlere süzme yoğurdu ilave edip karıştırın.
  8. Biberleri yayvan bir servis tabağına alın, üzerini ceviz, taze maydanoz yaprakları, zeytin dilimleri ve sumak ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
  9. Not: Daha sade ve sürülebilir bir karışım için, maydanoz, zeytin ve sumak koymadan karışımı blenderdan geçirebilir ve kanepelerinizde kullanabilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski