Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk. 🕐 Pişirme: 15 dk.
Kırmızı Kapya Biber (Közlenmiş) | 6 | Adet | |
Yoğurt (Süzme) | 2 | Su Bardağı | |
Sarımsak | 2 | Diş | |
Zeytinyağı | 3 | Yemek Kaşığı | |
Ceviz İçi | 1 | Avuç | |
Kırmızı Pul Biber | 1 | Çay Kaşığı | |
Tuz | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Kırmızı kapya biberleri yıkayın ve kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip kurulayın. Ocağınızın en güçlü gözünde biberleri çevire çevire közleyin. (Közmatik kullanabilir veya fırında 200 derecede közleyebilirsiniz.)
- Genişçe bir teflon tavada zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış sarımsakları 4-5 dakika soteleyin.
- Közlenen kırmızı biberleri bir buzdolabı poşetine alın, yarım limon sıkın ve 1/2 saat buzdolabında dinlendirin .
- Közlenmiş ve dinlendirilmiş biberlerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
- Tavanın altını açıp zeytinyağını ısıtın ve doğranmış köz biberleri ilave edin
- Ceviz içini ilave edip 2-3 dakika daha beraber soteleyin.
- Karışımı ateşten alıp yaklaşık 1/2 saat soğumaya bırakın. Soğuyan biberlere süzme yoğurdu ilave edip karıştırın.
- Biberleri yayvan bir servis tabağına alın, üzerini ceviz, taze maydanoz yaprakları, zeytin dilimleri ve sumak ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Daha sade ve sürülebilir bir karışım için, maydanoz, zeytin ve sumak koymadan karışımı blenderdan geçirebilir ve kanepelerinizde kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder