Malzemeler:
7 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk. 🕐 Pişirme: 5 dk.
Kuzu Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı) | 250 | Gram | |
Dana Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı) | 250 | Gram | |
Kuru Soğan (Orta Boy) | 2 | Adet | |
Bayat Ekmek (( Veya Galeta Unu)) | 4 | Dilim | |
Süt | 1 | Çay Bardağı | |
Kaşar Peyniri (Taze Küp Doğranmış) | 200 | Gram | |
Yumurta | 1 | Adet | |
Maydanoz (İnce Doğranmış) | 1 | Demet | |
Karabiber (Taze Çekilmiş) | 1 | Çay Kaşığı | |
Kimyon | 1 | Silme Tatlı Kaşığı | |
Toz Kırmızı Biber | 1 | Çay Kaşığı | |
İnce Tuz | 2 | Silme Tatlı Kaşığı | |
Sıvı Yağ | 1 | Yemek Kaşığı |
Yapılışı:
- Derince bir kaba kabuklarını ayıkladığınız bayat ekmekleri alıp süt ile ıslatın. Avucunuzin içinde fazla sütü sıkarak ayırın ve ekmekleri ufalayın.
- Kuru soğanları soyup rendeleyin ve sıkarak acı suyunu ayırıp atın ve soğanları harca ekleyin.
- Kıymaları, ince doğranmış maydanozu, bir yumurtayı, tuzunu, baharatları, soğan ve ekmek içini birleştirip 10-15 dakika tüm malzeme özleşinceye kadar yoğurun.
- İrice ceviz büyüklüğünde kopardığınız köfteleri elinizle yuvarlayıp ortasını parmağınızla açın ve küp küp doğranmış kaşar parçalarını köftenin içine yerleştirerek yeniden yuvarlayıp oval köfte şekli verin.
- İyice ısıttığınız izli döküm tavanızı (normal tava kullanılabilir) bir kaşık sıvı yağ ile yağlayıp fazlasını kağıt peçete ile alın.
- Köfteleri tavaya alıp ilk aşamada kaşık ile hafifçe bastırarak arkalı önlü 3-4 dakika pişirip tavadan alın.
- Servis aşamasında köfteleri yeniden tavaya alarak ısıtın. Sıcak servis edeceğiniz anne köftelerini patates kızartması, patates püresi, ızgara tavada pişireceğiniz köz domates ve biber eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
- Not: Kızartma yapacaksanız düz bir tavada köftelerin yarısına gelecek kadar sıvıyağı kızdırıp köftelerinizi arkalı önlü kızartabilirsiniz.
- Yarım demet maydanozun yapraklarını ayırıp yıkayın ve ince ince doğrayın
Yorum Gönder