Malzemeler:

7 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 5 dk.
Kuzu Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı)250Gram
Dana Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı)250Gram
Kuru Soğan (Orta Boy)2Adet
Bayat Ekmek (( Veya Galeta Unu))4Dilim
Süt1Çay Bardağı
Kaşar Peyniri (Taze Küp Doğranmış)200Gram
Yumurta1Adet
Maydanoz (İnce Doğranmış)1Demet
Karabiber (Taze Çekilmiş)1Çay Kaşığı
Kimyon1Silme Tatlı Kaşığı
Toz Kırmızı Biber1Çay Kaşığı
İnce Tuz2Silme Tatlı Kaşığı
Sıvı Yağ1Yemek Kaşığı

Yapılışı:

  1. Derince bir kaba kabuklarını ayıkladığınız bayat ekmekleri alıp süt ile ıslatın. Avucunuzin içinde fazla sütü sıkarak ayırın ve ekmekleri ufalayın.
  2. Kuru soğanları soyup rendeleyin ve sıkarak acı suyunu ayırıp atın ve soğanları harca ekleyin.
  3. Kıymaları, ince doğranmış maydanozu, bir yumurtayı, tuzunu, baharatları, soğan ve ekmek içini birleştirip 10-15 dakika tüm malzeme özleşinceye kadar yoğurun.
  4. İrice ceviz büyüklüğünde kopardığınız köfteleri elinizle yuvarlayıp ortasını parmağınızla açın ve küp küp doğranmış kaşar parçalarını köftenin içine yerleştirerek yeniden yuvarlayıp oval köfte şekli verin.
  5. İyice ısıttığınız izli döküm tavanızı (normal tava kullanılabilir) bir kaşık sıvı yağ ile yağlayıp fazlasını kağıt peçete ile alın.
  6. Köfteleri tavaya alıp ilk aşamada kaşık ile hafifçe bastırarak arkalı önlü 3-4 dakika pişirip tavadan alın.
  7. Servis aşamasında köfteleri yeniden tavaya alarak ısıtın. Sıcak servis edeceğiniz anne köftelerini patates kızartması, patates püresi, ızgara tavada pişireceğiniz köz domates ve biber eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
  8. Not: Kızartma yapacaksanız düz bir tavada köftelerin yarısına gelecek kadar sıvıyağı kızdırıp köftelerinizi arkalı önlü kızartabilirsiniz.
  9. Yarım demet maydanozun yapraklarını ayırıp yıkayın ve ince ince doğrayın


Post a Comment

Daha yeni Daha eski