Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 5 dk.
Havuç4Adet
Süzme Yoğurt2Yemek Kaşığı
Yoğurt2Yemek Kaşığı
Mayonez1Yemek Kaşığı
Sarımsak (Ezilmiş)4Diş
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Ceviz İçi (İri Çekilmiş)1Su Bardağı
Tuz1Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Havuçları keskin bir bıçak veya soyucu yardımı ile soyup güzelce yıkayın.
  2. Sarımsakları soyup bıçağının sırtı ile ezerek ince ince kıyın.
  3. Bir mutfak rendesinin iri dişli kısmında havuçları rendeleyin.
  4. Önce sarımsakları zeytinyağını ısıttığınız tavaya alarak bir tur soteleyin. Rendelenmiş havuçları ekleyip hafifçe yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dakika soteleyelin.
  5. Sotelenen havuçlar soğuyunca, süzme yoğurdu, mayonezi ve normal yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. Yoğurdunuz çok sulu değilse sadece yoğurt ile de hazırlayabilirsiniz.
  6. Karışıma ince doğranmış cevizlerin yarısını ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.
  7. Taratoru taze maydanoz yaprakları ve kalan yarım ceviz içleri ile süsleyerek soğuk servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not: Tadını seviyorsanız mezenizi taze kişniş veya nane yaprakları ile de servis edebilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski