Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk. 🕐 Pişirme: 5 dk.
Havuç | 4 | Adet | |
Süzme Yoğurt | 2 | Yemek Kaşığı | |
Yoğurt | 2 | Yemek Kaşığı | |
Mayonez | 1 | Yemek Kaşığı | |
Sarımsak (Ezilmiş) | 4 | Diş | |
Zeytinyağı | 2 | Yemek Kaşığı | |
Ceviz İçi (İri Çekilmiş) | 1 | Su Bardağı | |
Tuz | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Havuçları keskin bir bıçak veya soyucu yardımı ile soyup güzelce yıkayın.
- Sarımsakları soyup bıçağının sırtı ile ezerek ince ince kıyın.
- Bir mutfak rendesinin iri dişli kısmında havuçları rendeleyin.
- Önce sarımsakları zeytinyağını ısıttığınız tavaya alarak bir tur soteleyin. Rendelenmiş havuçları ekleyip hafifçe yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dakika soteleyelin.
- Sotelenen havuçlar soğuyunca, süzme yoğurdu, mayonezi ve normal yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. Yoğurdunuz çok sulu değilse sadece yoğurt ile de hazırlayabilirsiniz.
- Karışıma ince doğranmış cevizlerin yarısını ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.
- Taratoru taze maydanoz yaprakları ve kalan yarım ceviz içleri ile süsleyerek soğuk servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Tadını seviyorsanız mezenizi taze kişniş veya nane yaprakları ile de servis edebilirsiniz.
Yorum Gönder