Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 35 dk.      🕐 Pişirme: 35 dk.
Tavuk İçin:
Tavuk Göğüs (Kuşbaşı)500Gram
Zeytinyağı (Veya Sıvı Yağ)1Yemek Kaşığı
Tereyağı1Yemek Kaşığı
Tane Karabiber (Taze Çekilmiş)1Çay Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Kekik1Çay Kaşığı
Beşamel Sos İçin:
Un2Yemek Kaşığı
Süt2.5Su Bardağı
Tereyağı3Yemek Kaşığı
Zeytinyağı1Yemek Kaşığı
Kaşar Peyniri (Rende)1Su Bardağı
Muskat Cevizi Rendesi1Çay Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Tavuk göğüslerini iri kuşbaşı doğrayın. Tavada bir kaşık zeytinyağını, bir kaşık tereyağ ile iyice kızdırıp tavukları soteleyin. Renk alınca tuz, karabiber ve kekikle lezzetlendirip tavayı ateşten alın.
  2. Beşamel sos için zeytinyağı ve tereyağında, unu pembeleşip köpürünceye kadar kavurun. Oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş karıştırarak una yedirin.
  3. Kıvam alan beşamel sosa 1/2 bardak rende kaşarı, tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edip karıştırın.
  4. Beşamel sosa tavukları ekleyip harmanlayın. Fırını 180 dereye ayarlayın. Uygun bir cam fırın kabını yağlayın veya yağlı pişirme kağıdı serin.
  5. Beşamelli tavukları fırın kabına alıp düzeltin. Isıtılmış fırında on dakika fırınladıktan sonra kalan yarım bardak rende kaşarı üzerine gezdirin. Servisten beş dakika önce, fırın kabını bu sefer fırının ızgara gözüne alıp kaşarlar eriyene kadar (1-2 dakika) fırınlayın.
  6. Beşamelli fırın tavuğu fırın kabı ile birlikte sofraya alıp kaşarlar soğumadan kare kare dilimleyerek sıcak sıcak sofrada servis edin. Afiyet olsun!
  7. Not: Bu yemeğe 1 kavanoz hazır garnitürü karıştırarak aynı şekilde pişirip beşamel soslu ve sebzeli fırın tavuk yapabilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski