Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 40 dk.
Un1.5Su Bardağı
Yumurta (Oda Sıcaklığında)4Adet
Mısır Unu3Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ1/2Çay Bardağı
Lor Peyniri1/2Su Bardağı
Süt1.5Su Bardağı
Kabartma Tozu1Paket
Yoğurt1/2Su Bardağı
Kaşar Peyniri1Çay Bardağı
Tuz1Çay Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
Toz Kırmızı Biber1/2Çay Kaşığı
Zerdeçal1/2Çay Kaşığı
Taze Soğan1/4Demet
Taze Kekik (İsteğe Bağlı)1Dal
Maydanoz1/2Demet
Dereotu1/2Demet

Yapılışı:

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve yumurtalar iyice kabarıp krema kıvamı alıncaya kadar mikserle çırpın.
  2. Un, mısır unu ve kabartma tozunu ayrı bir kaba tel elekten geçirerek eleyin.
  3. Yeşillikleri ve taze soğanları ayıklayıp iyice yıkayın, kağıt havlu üzerine alıp kurulayın ve ince ince doğrayın.
  4. Kaşar peynirini rendeleyin. Lor peyniri çatalla ezin.
  5. Kuru ve elenmiş un karışımını çırpılmış yumurtalara azar azar ilave edip spatula ile alt üst ederek karıştırın.
  6. Bu arada fırınınızı 185 dereceye ayarlayın.
  7. Peynirleri ve kıyılmış yeşillikleri kek karışımına alıp karıştırın. Tuz, taze çekilmiş karabiber, toz kırmızı biber ve zerdeçal ile lezzetlendirin.
  8. Baton bir kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayıp un serpin ve ters çevirip fazla unu silkeleyin.
  9. Karışımı kek kalıbına eşit miktarda dökerek yayın. Önceden ısıtılmış fırında, kapağını açmadan 35-40 dakika kontrollü olarak pişirin. Bir kürdanı kekin orta kısmına batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. (Kürdanın kuru çıkması gerekiyor.)
  10. Fırından çıkardığınız keki kendi kalıbında en az 15-20 dakika dinlendirdikten sonra ters çevirip kalıptan çıkarın.
  11. Pişen tuzlu kahvaltı kekini, 15-20 dakika daha dinlendirdikten sonra dilimleyerek kokteyl domatesler eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski