Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 40 dk.
Un2.5Su Bardağı
Vanilya1Paket
Kabartma Tozu1Paket
Yumurta (Oda Sıcaklığında)4Adet
Süt1Su Bardağı
Sıvı Yağ1Su Bardağı

Yapılışı:

  1. Oda sıcaklığındaki 4 adet yumurtayı derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şekeri ilave edip 10 dakika mikserle çırpın.
  2. Kabarıp krema kıvamına gelen karışıma 1 bardak sıvı yağı ve oda sıcaklığındaki 1 bardak sütü ekleyerek karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ince tel elekten geçirip azar azar bir spatulayla alt üst ederek karışıma ilave edin.
  4. Kek kalıbını bir fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayıp 1-2 tutam unu serpiştirin..
  5. Fırınınızı açıp 170 dereceye ayarlayın.
  6. Kek karışımını çok bekletmeden önceden ısıtılmış fırına alıp 40-45 dakika, kapağını açmadan fırınlayın.
  7. Süre sonunda bir kürdanı kekin en kalın yerine batırıp çıkarın. Kürdan kuru çıkıyorsa kekiniz kıvamında pişmiştir.
  8. Pişen kekinizi dışarı alıp kendi kalıbında 1/2 saat kadar dinlendirerek soğutun. Soğuyunca bir tabağa ters çevirip bir tahta kaşıkla kalıba vurarak kalıptan çıkarın.
  9. Dilimlediğiniz kekinizi dilerseniz üzerine pudra şekeri veya tarçın serperek süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski