Malzemeler:
6 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk. 🕐 Pişirme: 40 dk.
Un | 2.5 | Su Bardağı | |
Vanilya | 1 | Paket | |
Kabartma Tozu | 1 | Paket | |
Yumurta (Oda Sıcaklığında) | 4 | Adet | |
Süt | 1 | Su Bardağı | |
Sıvı Yağ | 1 | Su Bardağı |
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki 4 adet yumurtayı derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şekeri ilave edip 10 dakika mikserle çırpın.
- Kabarıp krema kıvamına gelen karışıma 1 bardak sıvı yağı ve oda sıcaklığındaki 1 bardak sütü ekleyerek karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ince tel elekten geçirip azar azar bir spatulayla alt üst ederek karışıma ilave edin.
- Kek kalıbını bir fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayıp 1-2 tutam unu serpiştirin..
- Fırınınızı açıp 170 dereceye ayarlayın.
- Kek karışımını çok bekletmeden önceden ısıtılmış fırına alıp 40-45 dakika, kapağını açmadan fırınlayın.
- Süre sonunda bir kürdanı kekin en kalın yerine batırıp çıkarın. Kürdan kuru çıkıyorsa kekiniz kıvamında pişmiştir.
- Pişen kekinizi dışarı alıp kendi kalıbında 1/2 saat kadar dinlendirerek soğutun. Soğuyunca bir tabağa ters çevirip bir tahta kaşıkla kalıba vurarak kalıptan çıkarın.
- Dilimlediğiniz kekinizi dilerseniz üzerine pudra şekeri veya tarçın serperek süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorum Gönder