Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 30 dk.
Tavuk İçin:
Tavuk But (Baget)6Adet
Havuç (Küçük)4Adet
Patates (Bebek)5Adet
Arpacık Soğan (Veya Soğan)10Adet
Sosu İçin:
Yoğurt3Yemek Kaşığı
Un1Yemek Kaşığı
Salça1.5Yemek Kaşığı
Zeytinyağı1/2Çay Bardağı
Karabiber1Çay Kaşığı
Kimyon1Çay Kaşığı
Biberiye1Çay Kaşığı
Kekik1Çay Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Tavuk bagetleri yıkayıp fazla suyunu alın. Minik patates ve havuçları da yıkayıp süzdürün, dilerseniz soyabilirsiniz.
  2. Derince bir kasede zeytinyağı, yoğurt, salça ve baharatları iyice çırparak sosunu hazırlayın. Bagetleri bu sosa yatırın, her yerine bulaşsın. Vaktiniz varsa 1 gece önceden, minumum 1 saat soslayıp bekletin.
  3. Bir fırın poşetinin içine bir kaşık un koyup sallayarak her yerine bulaşmasını sağlayın.
  4. Tüm malzemeyi pişirme poşetine aktarıp özel teli ile poşetin ağzını sıkıca bağlayın. Üst tarafına kürdanla 2-3 delik açıp poşeti fırın tepsisine yatay olarak yerleştirin.
  5. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirip torbada biriken suyu tavukların üzerine gezdirerek sıcak servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış maydonoz ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
  6. Not: Sosu için hazır fırın çeşnisi de kullanabilirsiniz. Çeşni kullanacaksanız yoğurt ve salça kullanmayın.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski