Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk. 🕐 Pişirme: 30 dk.
Tavuk İçin: |
---|
| Tavuk But (Baget) | 6 | Adet |
| Havuç (Küçük) | 4 | Adet |
| Patates (Bebek) | 5 | Adet |
| Arpacık Soğan (Veya Soğan) | 10 | Adet |
Sosu İçin: |
---|
| Yoğurt | 3 | Yemek Kaşığı |
| Un | 1 | Yemek Kaşığı |
| Salça | 1.5 | Yemek Kaşığı |
| Zeytinyağı | 1/2 | Çay Bardağı |
| Karabiber | 1 | Çay Kaşığı |
| Kimyon | 1 | Çay Kaşığı |
| Biberiye | 1 | Çay Kaşığı |
| Kekik | 1 | Çay Kaşığı |
| Tuz | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Tavuk bagetleri yıkayıp fazla suyunu alın. Minik patates ve havuçları da yıkayıp süzdürün, dilerseniz soyabilirsiniz.
- Derince bir kasede zeytinyağı, yoğurt, salça ve baharatları iyice çırparak sosunu hazırlayın. Bagetleri bu sosa yatırın, her yerine bulaşsın. Vaktiniz varsa 1 gece önceden, minumum 1 saat soslayıp bekletin.
- Bir fırın poşetinin içine bir kaşık un koyup sallayarak her yerine bulaşmasını sağlayın.
- Tüm malzemeyi pişirme poşetine aktarıp özel teli ile poşetin ağzını sıkıca bağlayın. Üst tarafına kürdanla 2-3 delik açıp poşeti fırın tepsisine yatay olarak yerleştirin.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirip torbada biriken suyu tavukların üzerine gezdirerek sıcak servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış maydonoz ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
- Not: Sosu için hazır fırın çeşnisi de kullanabilirsiniz. Çeşni kullanacaksanız yoğurt ve salça kullanmayın.
Yorum Gönder