Malzemeler:

8 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.      🕐 Pişirme: 6 dk.
Un1Su Bardağı
Mısır Unu (Un)1Su Bardağı
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Kabartma Tozu1Paket
Su (Ilık)1Su Bardağı

Yapılışı:

  1. Derin bir karıştırma kabına kuru malzemeleri tel elekten geçirerek aktarın ve iyice harmanlayın.
  2. Unun ortasına bir havuz açıp zeytinyağını ve suyu ilave edin. Unları kenardan ortaya alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin.
  3. Hafif un serptiğiniz tezgahta beş dakika kadar yoğurup iyice özleştirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın.
  4. Üzerlerini streçleyip 15-20 dakika dinlendirin. Merdane ile bıçak sırtı kalınlığında ve çay tabağı büyüklüğünde açın.
  5. Hazirladığınız minik yufkaları yağsız bir tavada çok kurutmadan altlı üstlü pişirin ve temiz bir mutfak bezi üzerine çıkarın. Kurumaması için tortillaları bu beze sararak saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!
  6. Tortilla ekmeği ile sunulan tavuk fahita ( fajita) tarifimizi denemenizi öneririz


Post a Comment

Daha yeni Daha eski