Malzemeler:
8 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk. 🕐 Pişirme: 6 dk.
Un | 1 | Su Bardağı | |
Mısır Unu (Un) | 1 | Su Bardağı | |
Zeytinyağı | 2 | Yemek Kaşığı | |
Tuz | 1 | Çay Kaşığı | |
Kabartma Tozu | 1 | Paket | |
Su (Ilık) | 1 | Su Bardağı |
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına kuru malzemeleri tel elekten geçirerek aktarın ve iyice harmanlayın.
- Unun ortasına bir havuz açıp zeytinyağını ve suyu ilave edin. Unları kenardan ortaya alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin.
- Hafif un serptiğiniz tezgahta beş dakika kadar yoğurup iyice özleştirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın.
- Üzerlerini streçleyip 15-20 dakika dinlendirin. Merdane ile bıçak sırtı kalınlığında ve çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Hazirladığınız minik yufkaları yağsız bir tavada çok kurutmadan altlı üstlü pişirin ve temiz bir mutfak bezi üzerine çıkarın. Kurumaması için tortillaları bu beze sararak saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!
- Tortilla ekmeği ile sunulan tavuk fahita ( fajita) tarifimizi denemenizi öneririz
Yorum Gönder