Malzemeler:

8 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk.      🕐 Pişirme: 20 dk.
Hamuru İçin:
Un3Su Bardağı
Toz Şeker1Su Bardağı
Kabartma Tozu1Paket
Vanilya1Paket
Süt1/4Su Bardağı
Yoğurt1Yemek Kaşığı
Yumurta1Adet
Margarin (Veya Tereyağı)1Paket
Mısır Nişastası2Adet
İç Harcı İçin:
Elma2Adet
Esmer Şeker3Yemek Kaşığı
Toz Tarçın1Çay Kaşığı
Ceviz İçi1/2Su Bardağı
Limon1/2Adet
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri1/2Su Bardağı

Yapılışı:

  1. Hamur malzemelerini derince bir kaba alıp özleşinceye kadar, yaklaşık 10-15 dakika yoğurun ve dinlenmeye alın.
  2. İç harcı için elmaları soyun ve rendeleyip tereyağında soteleyin. Karışıma esmer şekeri, irice doğranmış cevizleri, toz tarçını ekleyin ve harç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Dinlenen hamuru merdane ile yuvarlak açıp üçgen parçalara bölün.
  4. Elma harcı dinlenip soğuyunca üçgenlerin geniş kısmına birer yemek kaşığı koyup sararak rulo haline getirin.
  5. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar kadar pişirin. Pişen hamur hafif serleşmeli ancak üzerleri kızarmamalıdır. Bunun için pişerken üzerine yağlı kağıt serebilirsiniz.
  6. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine temiz bir bez örtüp 15-20 dakika sıcağı çıkana kadar dinlendirin.
  7. Soğuyan kurabiyelerinizin üzerini örtecek kadar pudra şekeri (çay süzgeci kullanabilirsiniz) serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski