Malzemeler:
8 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk. 🕐 Pişirme: 20 dk.
Hamuru İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Un | 3 | Su Bardağı | ||
Toz Şeker | 1 | Su Bardağı | ||
Kabartma Tozu | 1 | Paket | ||
Vanilya | 1 | Paket | ||
Süt | 1/4 | Su Bardağı | ||
Yoğurt | 1 | Yemek Kaşığı | ||
Yumurta | 1 | Adet | ||
Margarin (Veya Tereyağı) | 1 | Paket | ||
Mısır Nişastası | 2 | Adet |
İç Harcı İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Elma | 2 | Adet | ||
Esmer Şeker | 3 | Yemek Kaşığı | ||
Toz Tarçın | 1 | Çay Kaşığı | ||
Ceviz İçi | 1/2 | Su Bardağı | ||
Limon | 1/2 | Adet |
Üzeri İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Pudra Şekeri | 1/2 | Su Bardağı |
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini derince bir kaba alıp özleşinceye kadar, yaklaşık 10-15 dakika yoğurun ve dinlenmeye alın.
- İç harcı için elmaları soyun ve rendeleyip tereyağında soteleyin. Karışıma esmer şekeri, irice doğranmış cevizleri, toz tarçını ekleyin ve harç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Dinlenen hamuru merdane ile yuvarlak açıp üçgen parçalara bölün.
- Elma harcı dinlenip soğuyunca üçgenlerin geniş kısmına birer yemek kaşığı koyup sararak rulo haline getirin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar kadar pişirin. Pişen hamur hafif serleşmeli ancak üzerleri kızarmamalıdır. Bunun için pişerken üzerine yağlı kağıt serebilirsiniz.
- Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine temiz bir bez örtüp 15-20 dakika sıcağı çıkana kadar dinlendirin.
- Soğuyan kurabiyelerinizin üzerini örtecek kadar pudra şekeri (çay süzgeci kullanabilirsiniz) serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorum Gönder