Malzemeler:
8 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk. 🕐 Pişirme: 20 dk.
| Hamuru İçin: | ||||
|---|---|---|---|---|
| Un | 3 | Su Bardağı | ||
| Toz Şeker | 1 | Su Bardağı | ||
| Kabartma Tozu | 1 | Paket | ||
| Vanilya | 1 | Paket | ||
| Süt | 1/4 | Su Bardağı | ||
| Yoğurt | 1 | Yemek Kaşığı | ||
| Yumurta | 1 | Adet | ||
| Margarin (Veya Tereyağı) | 1 | Paket | ||
| Mısır Nişastası | 2 | Adet | ||
| İç Harcı İçin: | ||||
|---|---|---|---|---|
| Elma | 2 | Adet | ||
| Esmer Şeker | 3 | Yemek Kaşığı | ||
| Toz Tarçın | 1 | Çay Kaşığı | ||
| Ceviz İçi | 1/2 | Su Bardağı | ||
| Limon | 1/2 | Adet | ||
| Üzeri İçin: | ||||
|---|---|---|---|---|
| Pudra Şekeri | 1/2 | Su Bardağı | ||
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini derince bir kaba alıp özleşinceye kadar, yaklaşık 10-15 dakika yoğurun ve dinlenmeye alın.
- İç harcı için elmaları soyun ve rendeleyip tereyağında soteleyin. Karışıma esmer şekeri, irice doğranmış cevizleri, toz tarçını ekleyin ve harç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Dinlenen hamuru merdane ile yuvarlak açıp üçgen parçalara bölün.
- Elma harcı dinlenip soğuyunca üçgenlerin geniş kısmına birer yemek kaşığı koyup sararak rulo haline getirin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar kadar pişirin. Pişen hamur hafif serleşmeli ancak üzerleri kızarmamalıdır. Bunun için pişerken üzerine yağlı kağıt serebilirsiniz.
- Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine temiz bir bez örtüp 15-20 dakika sıcağı çıkana kadar dinlendirin.
- Soğuyan kurabiyelerinizin üzerini örtecek kadar pudra şekeri (çay süzgeci kullanabilirsiniz) serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum Gönder