Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk.
Avokado (Orta Olgunlukta)2Adet
Salatalık (Körpe Badem)3Adet
Ton Balığı (Konserve)160Gram
Kırmızı Soğan1Adet
Maydanoz (İnce Kıyılmış)1/2Demet
Tuz1Çay Kaşığı
Hardal1Silme Tatlı Kaşığı
Limon Suyu (Taze Sıkılmış)2Yemek Kaşığı
Tane Karabiber (Taze Çekilmiş)1Çay Kaşığı
Zeytinyağı (İsteğe Bağlı)1Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. Orta sertlikte olgunlaşmış avokadoları ortadan 2'ye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  2. Kırmızı soğanın kabuklarını soyup ortadan 2'ye, sonra yine 2'ye bölüp yarım halkalar şekinde ince ince doğrayın.
  3. İnce kabuklu badem salatalıkları soymadan iyice yıkayın. Sap ve kök kısımlarını kesip 4'e bölerek ince ince doğrayın.
  4. 1/2 demet maydanozun sap kısımlarını ayırın ve ince ince doğrayın.
  5. Konserve ton balığını açıp fazla yağını süzün. Bir salata kasesine aldığınız ton balıklarını çatalla kabaca ezin.
  6. Avokado, salatalık. soğan ve kıyılmış maydanozu ton balığına ekleyip alt üst ederek iyice karıştırın.
  7. Son olarak taze sıkılmış 1/2 limonun suyu, hardal, taze çekilmiş karabiber ve tuzu bir soslukta karıştırarak çırpın ve salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski