Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk.
Avokado (Orta Olgunlukta) | 2 | Adet | |
Salatalık (Körpe Badem) | 3 | Adet | |
Ton Balığı (Konserve) | 160 | Gram | |
Kırmızı Soğan | 1 | Adet | |
Maydanoz (İnce Kıyılmış) | 1/2 | Demet | |
Tuz | 1 | Çay Kaşığı | |
Hardal | 1 | Silme Tatlı Kaşığı | |
Limon Suyu (Taze Sıkılmış) | 2 | Yemek Kaşığı | |
Tane Karabiber (Taze Çekilmiş) | 1 | Çay Kaşığı | |
Zeytinyağı (İsteğe Bağlı) | 1 | Tatlı Kaşığı |
Yapılışı:
- Orta sertlikte olgunlaşmış avokadoları ortadan 2'ye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Kırmızı soğanın kabuklarını soyup ortadan 2'ye, sonra yine 2'ye bölüp yarım halkalar şekinde ince ince doğrayın.
- İnce kabuklu badem salatalıkları soymadan iyice yıkayın. Sap ve kök kısımlarını kesip 4'e bölerek ince ince doğrayın.
- 1/2 demet maydanozun sap kısımlarını ayırın ve ince ince doğrayın.
- Konserve ton balığını açıp fazla yağını süzün. Bir salata kasesine aldığınız ton balıklarını çatalla kabaca ezin.
- Avokado, salatalık. soğan ve kıyılmış maydanozu ton balığına ekleyip alt üst ederek iyice karıştırın.
- Son olarak taze sıkılmış 1/2 limonun suyu, hardal, taze çekilmiş karabiber ve tuzu bir soslukta karıştırarak çırpın ve salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun!
Yorum Gönder