Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk.      🕐 Pişirme: 10 dk.
Salata İçin:
Tavuk Göğüs (Fileto)2Adet
Göbek Marul (Küçük Boy)1Adet
Üzüm Sirkesi1Çay Bardağı
Taze Soğan1Demet
Limon Suyu (Taze Sıkılmış)1Yemek Kaşığı
Servis İçin:
Sezar sos6Yemek Kaşığı
Zeytinyağı (Riviera)2Yemek Kaşığı

Yapılışı:

  1. Derisi alınmış tavuk göğüslerini yıkayın. 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker ilave edilmiş 1-2 bardak suya alın ve en az 1/2 saat dinlendirin. Bu aşamada tuz, karabiber, kekik, biberiye, paprika ekleyebilirsiniz. Bu işlem tavukların daha fazla sulu ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  2. Diğer yandan yeşillikleri doğramadan yıkayın, sirkeli suya alıp 20 dakika kadar bekletin. İnce şeritler halinde (jülyen) doğranan tavukları izli tavada orta ayarda ızgara yapın.
  3. Yıkanan salatayı, soğan ve yeşillikleri süzün. Elinizle irice parçalayın. Bu aşamada yeşillikleri ne kadar sudan arındırıp kurutabilirseniz sosu da o kadar güzel çekeceklerdir.
  4. Sezar sosu, salata miktarına uygun hazırladıktan sonra yarısını üzeri için ayırın. Tüm malzemeyi, jülyen doğranan ızgara tavukların yarısını, yeşillikleri alt üst ederek karıştırın.
  5. Servis kasesine aldığınız salata üzerine kalan tavuk ızgaraları ekleyin. Ayırdığınız sosu gezdirin. Kruton ekmek, dilerseniz maydanoz yaprakları, cherry domatesler ve konserve mısır ile süslediğiniz salatanızı ılık veya soğuk servis edebiliriz. Afiyet olsun!
  6. Not: Hazır sezar sos kullanmayacak ve sosunuzu evde yapacaksanız bu tarifi "tarifmotoru.com"adresinde ve "smardish"uygulamamızda bulabilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski