Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk. 🕐 Pişirme: 30 dk.
Salata İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Patates (Orta Boy) | 3 | Adet | ||
Kuru Fasulye (Haşlanmış) | 1 | Su Bardağı | ||
Kuru Soğan (Orta Boy) | 1 | Adet | ||
Kırmızı Kapya Biber (Orta Boy) | 1 | Adet | ||
Yeşil Sivri Biber | 2 | Adet | ||
Domates | 1 | Adet |
Sos İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Zeytinyağı | 1 | Adet | ||
Limon Suyu (Taze Sıkılmış) | 1 | Adet | ||
Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı | ||
Kırmızı Pul Biber | 1 | Tatlı Kaşığı | ||
Karabiber (Taze Çekilmiş Tane) | 1 | Tatlı Kaşığı |
Yapılışı:
- Patateslere üzerlerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın.
- Patateslerin haşlanıp haşlanmadığını çatal batırarak kontrol edin ve sudan çıkarıp sıcakken soyun. Soğuması için bir kenara ayırın. Doğramak için patateslerin soğumasını bekleyin, böylece dağılmayacak ve kolay doğranacaktır.
- Soğuyan patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Diğer yandan soğanı 2'ye bölüp yarım ay şeklinde ince ince piyazlık doğrayın.1 tutam tuz ekip hafifçe ovun ve sudan geçirin.
- Biberleri ve domatesleri de ince ince doğrayıp tüm malzemeyi derin bir kapta harmanlayın.
- Sos için zeytinyağı ve yarım yada bir limonun suyunu çırpıp tuz ve karabiber ekleyin.
- Haşlanmış ve soğuk kuru fasulyeleri de ekleyerek sosu ilave edip hafifçe karıştırın.
- Salatanızı 10-15 dakika buzdolabında soğutun. Kırmızı pul biber, sumak ekip limon dilimleri ve bir kaç zeytin ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorum Gönder