Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 30 dk.
Salata İçin:
Patates (Orta Boy)3Adet
Kuru Fasulye (Haşlanmış)1Su Bardağı
Kuru Soğan (Orta Boy)1Adet
Kırmızı Kapya Biber (Orta Boy)1Adet
Yeşil Sivri Biber2Adet
Domates1Adet
Sos İçin:
Zeytinyağı1Adet
Limon Suyu (Taze Sıkılmış)1Adet
Tuz1Tatlı Kaşığı
Kırmızı Pul Biber1Tatlı Kaşığı
Karabiber (Taze Çekilmiş Tane)1Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. Patateslere üzerlerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın.
  2. Patateslerin haşlanıp haşlanmadığını çatal batırarak kontrol edin ve sudan çıkarıp sıcakken soyun. Soğuması için bir kenara ayırın. Doğramak için patateslerin soğumasını bekleyin, böylece dağılmayacak ve kolay doğranacaktır.
  3. Soğuyan patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Diğer yandan soğanı 2'ye bölüp yarım ay şeklinde ince ince piyazlık doğrayın.1 tutam tuz ekip hafifçe ovun ve sudan geçirin.
  4. Biberleri ve domatesleri de ince ince doğrayıp tüm malzemeyi derin bir kapta harmanlayın.
  5. Sos için zeytinyağı ve yarım yada bir limonun suyunu çırpıp tuz ve karabiber ekleyin.
  6. Haşlanmış ve soğuk kuru fasulyeleri de ekleyerek sosu ilave edip hafifçe karıştırın.
  7. Salatanızı 10-15 dakika buzdolabında soğutun. Kırmızı pul biber, sumak ekip limon dilimleri ve bir kaç zeytin ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski