Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1tatlı kaşığıtereyağı
  • 1tatlı kaşığısıvı yağ
  • 1su bardağıarpa şehriye(150 g)
  • 1,5su bardağısıcak su(300-350 ml))(tercihen tavuk, et veya sebze suyu)
  • 1çay kaşığıtuz

Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını geniş bir kapaklı tava veya tencerede sıvı yağ ekleyerek eritin.
  • İyice eriyip ısındıktan sonra şehriyeyi üzerine ekleyin.
  • Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık-orta ateşte 3 dakika kadar kavurun.
  • Ardından sıcak suyu üzerine ilave edin ve tuzunu serpin. 20-30 saniye karıştırın ki taneler birbirine yapışmasın.
  • Su tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirin. 25 cm çapınca bir tava/tencerede 10-15 dakika içerisinde suyunu tamamen çekmiş olacaktır.
  • Suyunu çekince kapağını açın. Tekrar karıştırın. Üzerine kağıt havlu veya kumaş bez örtüp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
  • 15-20 dakika sonra demlendiğinde maydanoz, kekik veya dilediğiniz taze yeşillik ve baharatları serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Post a Comment

Daha yeni Daha eski