Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3adetyumurta
- 1su bardağıtoz şeker
- 1su bardağısüt
- 1su bardağıayçiçek yağı
- 1paketvanilya
- 2yemek kaşığıkakao
- 1paketkabartma tozu
- 1su bardağı (2 yemek kaşığı fazla)un
Kek Kalıbını Yağlamak İçin:
1yemek kaşığısıvı yağSosu İçin:
- 1 su bardağı
- süt(daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)
- 4yemek kaşığıkakao
- 1su bardağıtoz şeker
- 1çay bardağısıvı yağ
- 1/2çay kaşığıtuz
Kakaolu Islak Kek Tarifinin Püf Noktası
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1-2 damla limon suyu ilavesiyle ekleyebilirsiniz.
Kakaolu Islak Kek Tarifinin Püf Noktası
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1-2 damla limon suyu ilavesiyle ekleyebilirsiniz.
Kakaolu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Islak kek tarifi için derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
- Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
- Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.
- Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.
- Karışıma ekleyin.
- Son bir kez daha güzelce çırpın.
- Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın.
- Sıvı yağı da ilave edin.
- Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın.
- Kaynayınca ocaktan alın.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığımız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
- Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra üzerine file badem serpiştirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorum Gönder