Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1su bardağıbuğday
  • 1su bardağınohut
  • 250gramsüzme yoğurt
  • 250gramyoğurt
  • 1su bardağısu
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığı dereotu


Ayran Aşı Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Hazır olarak satılan haşlanmış nohut kullanmayacaksanız; ayrı ayrı kaplara aldığınız nohut ve buğdayı, bir gece önceden bol suda bekletin. Sularını süzdükten sonra ayrı ayrı tencerelerde duru suda haşlayıp, çorba yapımında kullanın. Çorbayı sıcak olarak servis edecekseniz yoğurt ile karıştırdıktan sonra kızdırılmış zeytinyağında nane ve acı kırmızı pul biberi yaktıktan sonra üzerine gezdirin ve servis edin.

Ayran Aşı Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi

Çorbanın suyunu azaltıp, arttırarak damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Çorbanızı pişirirken yoğurt ekleme aşamasında çırpma teli kullanın.

Ayran Aşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
  • Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün
  • Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.
  • Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın
  • Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!

Post a Comment

Daha yeni Daha eski