Malzemeler:

2 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk.      🕐 Pişirme: 5 dk.
Yemek İçin:
Yumurta2Adet
Tereyağı (Eritilmemiş)1Yemek Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Üzeri İçin:
Karabiber ((Isteğe Bağlı))1Tutam
Kırmızı Biber ((Isteğe Bağlı))1Tutam

Yapılışı:

  1. Tereyağını ve 1 kaşık sıvı yağı tavaya koyun.
  2. Ocağın ateşini açıp tereyağını tam olarak eriyene kadar ısıtın.
  3. Yağ kızdığında yumurtaları, tavanın kenarına hafifçe vurarak kırın, sarıların dağılmamasına dikkat edin. Zorlanıyorsanız yumurtaları önce küçük bir kaseye düzgünce kırın ve tavaya aktarın.
  4. Tuzunu ve karabiberini ekleyip 1-2 kaşık su serpin ve hemen kapağını kapatıp en kısık ateşte yumurtanın beyazı pişip sarısı hafif sulu kalıncaya kadar, yaklaşık 2 dakika pişmeye bırakın.
  5. Servisten önce karabiberini, tuzunu ve diğer dilediğiniz baharatları ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski