Malzemeler:
2 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk. 🕐 Pişirme: 5 dk.
Yemek İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Yumurta | 2 | Adet | ||
Tereyağı (Eritilmemiş) | 1 | Yemek Kaşığı | ||
Tuz | 1 | Çay Kaşığı |
Üzeri İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Karabiber ((Isteğe Bağlı)) | 1 | Tutam | ||
Kırmızı Biber ((Isteğe Bağlı)) | 1 | Tutam |
Yapılışı:
- Tereyağını ve 1 kaşık sıvı yağı tavaya koyun.
- Ocağın ateşini açıp tereyağını tam olarak eriyene kadar ısıtın.
- Yağ kızdığında yumurtaları, tavanın kenarına hafifçe vurarak kırın, sarıların dağılmamasına dikkat edin. Zorlanıyorsanız yumurtaları önce küçük bir kaseye düzgünce kırın ve tavaya aktarın.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip 1-2 kaşık su serpin ve hemen kapağını kapatıp en kısık ateşte yumurtanın beyazı pişip sarısı hafif sulu kalıncaya kadar, yaklaşık 2 dakika pişmeye bırakın.
- Servisten önce karabiberini, tuzunu ve diğer dilediğiniz baharatları ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Yorum Gönder