Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk. 🕐 Pişirme: 25 dk.
Yemek İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Fırın Makarna | 1/2 | Paket | ||
Sıvı Yağ | 1 | Yemek Kaşığı |
Beşamel Sos İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Tereyağı | 2 | Yemek Kaşığı | ||
Sıvı Yağ | 1 | Yemek Kaşığı | ||
Un | 3 | Yemek Kaşığı | ||
Süt | 2 | Su Bardağı | ||
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) | 1/2 | Su Bardağı | ||
Muskat Cevizi Rendesi | 1/2 | Çay Kaşığı |
Üzeri İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Kaşar Peyniri | 1 | Su Bardağı |
Yapılışı:
- Derin bir tencerede bol suya tuz ekleyip fırın makarnaları kırmadan, hafif diri kalacak şekilde 6-7 dakika kadar haşlayıp süzün. Sudan geçirmeyin.Üzerine çok az sıvı yağ gezdirin.
- Beşamel sos için tereyağ ve zeytinyağını ısıtıp unu pembeleşene kadar kavurun. Sütü ısıtıp yavaş yavaş una ekleyin, sürekli karıştırın. Koyu boza kıvamı alınca altınıkısın, rende kaşar, tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyip ateşteşten alın.
- Haşlanan makarnaları beşamel sosa alıp alt üst ederek iyice karıştırın.
- Cam bir fırın kabının kenarlarını ve altını iyice yağlayıp (veya pişirme kağıdı serip) karışımı kaba alın ve üzerini düzleştirin.
- Önceden 180 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra çıkarın. Servisten 5 dakika önce bir bardak kaşar rendesini üzerine serpip üzeri kızarana kadar fırınlayın ve dilimleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Yorum Gönder