Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.      🕐 Pişirme: 25 dk.
Yemek İçin:
Fırın Makarna1/2Paket
Sıvı Yağ1Yemek Kaşığı
Beşamel Sos İçin:
Tereyağı2Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ1Yemek Kaşığı
Un3Yemek Kaşığı
Süt2Su Bardağı
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)1/2Su Bardağı
Muskat Cevizi Rendesi1/2Çay Kaşığı
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri1Su Bardağı

Yapılışı:

  1. Derin bir tencerede bol suya tuz ekleyip fırın makarnaları kırmadan, hafif diri kalacak şekilde 6-7 dakika kadar haşlayıp süzün. Sudan geçirmeyin.Üzerine çok az sıvı yağ gezdirin.
  2. Beşamel sos için tereyağ ve zeytinyağını ısıtıp unu pembeleşene kadar kavurun. Sütü ısıtıp yavaş yavaş una ekleyin, sürekli karıştırın. Koyu boza kıvamı alınca altınıkısın, rende kaşar, tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyip ateşteşten alın.
  3. Haşlanan makarnaları beşamel sosa alıp alt üst ederek iyice karıştırın.
  4. Cam bir fırın kabının kenarlarını ve altını iyice yağlayıp (veya pişirme kağıdı serip) karışımı kaba alın ve üzerini düzleştirin.
  5. Önceden 180 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra çıkarın. Servisten 5 dakika önce bir bardak kaşar rendesini üzerine serpip üzeri kızarana kadar fırınlayın ve dilimleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski