Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 50 dk.      🕐 Pişirme: 30 dk.
Hamur İçin:
Un400Gram
Kuru Maya5Gram
Tereyağı40Gram
Su150Ml.
Süt50Ml.
Tuz1Tatlı Kaşığı
Toz Şeker30Gram
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı1Adet
Susam1Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. Bir karıştırma kabına 3/4 su bardağı suyu, 1/4 su bardağı sütü, 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu, bir tatlı kaşığı kuru mayayı ve bir yumurtayı alıp alıp iyice çırpın.
  2. 3,5-4 bardak unu başka bir kaba tel elekten geçirerek alın. Ortasını açıp sıvı karışımı ve oda sıcaklığındaki 2,5 yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Bir tahta kaşıkla alt üst ederek hamur haline getirin.
  3. Hamuru tezgaha alıp on dakika kadar elle yoğurun. Ele yapışmayacak homojenize bir hal alınca üzerini streçleyerek 1-1.5 saat kadar dinlendirip mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru yeniden tezgaha alıp fazla gazını çıkarmak için bir tur yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat daha dinlendirin.
  5. Dinlenen hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırıp elinizle yuvarlak ekmek şekli verin.
  6. Fırınınızı fan ayarına getirerek 190-200 derecede ısıtın.
  7. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip ekmekleri aralıklı olarak yerleştirin.
  8. Ekmeklerin izerine sürmek için bir yumurta sarısını yarım çay bardağı su ile inceltin.
  9. Bir fırça yardımı ile yumurta sürdüğünüz ekmeklerin üzerlerine birer tutam susam serpip önceden ısıtılmış fırına sürün. Ekmeklerin hem altı hem üstü pembeleşinceye kadar, yaklaşık 25 -30 dakika fırınlayın. Çıkarınca bir örtü örtüp soğuyana kadar dinlendirin ve dillediğiniz malzemelerle hamburgerler hazırlayın. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski