Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 50 dk. 🕐 Pişirme: 15 dk.
Un | 5.5 | Su Bardağı | |
Kuru Maya | 1 | Tatlı Kaşığı | |
Yoğurt | 1 | Su Bardağı | |
Toz Şeker | 1 | Tatlı Kaşığı | |
Tuz | 1.5 | Çay Kaşığı | |
Zeytinyağı | 1/2 | Çay Bardağı | |
Su | 2 | Su Bardağı |
Yapılışı:
- Derince bir yoğurma kabına yoğurt, maya, şeker, zeytinyağı ve tuzu koyun. Ilık suyu ilave edin.
- Karışımınıza unu yavaş yavaş, elekten geçirerek ekleyin ve karıştırın. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıp yoğurun.
- Mayalanması için üzerini streç film ile kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık 30- 35 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru bir tur yoğurup fazla gazını alın.
- Hamurunuz mayalanınca avuç içiniz kadar parçalar koparıp bezeler yapın. Bezeleri hafifçe unlanmış tezgahta bir servis tabağı büyüklüğünde açın. Merdane ya da oklava kullanabilirsiniz.
- Hamurunuzun fazla ince olması gerekmiyor, börek ya da mantı hamurundan kalınca olmalıdır.
- Yapışmaz bir tava alıp hafifçe yağlayın, yağın fazlasını kağıt havlu ile silerek alın. Açılan yufkaları tavaya alıp kısık ateşte tek teker pişirmeye başlayın.
- Lavaş yufkalarının üstü göz göz olmaya başladığında alt üst edin ve kontrollü bir şekilde arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun!
Yorum Gönder