Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 35 dk.      🕐 Pişirme: 10 dk.
İç Harç İçin:
Kakaolu Fındık Kreması200Gram
Hamur İçin:
Un1.5Su Bardağı
Nişasta1Yemek Kaşığı (Silme)
Su (Ilık)1/2Su Bardağı
Sıvı Yağ1/2Çay Bardağı
Vanilya (10 Gr)1Paket
Toz Şeker1Yemek Kaşığı
İnce Tuz1Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Tüm hamur malzemelerini bir yoğurma kabına alıp ele yapışmayacak hale gelene kadar karıştırıp yoğurun.
  2. Yoğrulan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp on dakika kadar dinlendirin.
  3. Bu arada kakaolu fındık kremasını, bir dondurma kaşığı ile yada iki yemek kaşığı kullanarak, yağlı kağıt serilmiş bir tabak üzerinde 15-20 adet porsiyonlayıp derin dondurucuya alın.
  4. Dinlenen hamur bezelerini yaklaşık bir çay tabağı büyüklüğünde (10 cm çaplı) olacak şekilde ince ve düzgün açın.
  5. Küçük hamur yufkalarının ortalarına dondurucudan çıkardığınız çikolatalı fındık kreması toplarını erimeden yerleştirin.
  6. Kenarlarından dışarı akmayacak şekilde toparlayarak tepede birleştirip torba şekli verin, hamurların fazla kısımlarını mutfak makası yada bıçakla ile alın.
  7. Çikolatalı torbacıklarını, patlatmamalarına dikkat ederek ters çevirip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar fırınlayıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
  9. Not: Hemen servis yapmayacaksanız tatlılarınızı streçleyip dondurun, servisten önce beş dakika fırınlayın


Post a Comment

Daha yeni Daha eski