Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 35 dk. 🕐 Pişirme: 10 dk.
İç Harç İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Kakaolu Fındık Kreması | 200 | Gram |
Hamur İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Un | 1.5 | Su Bardağı | ||
Nişasta | 1 | Yemek Kaşığı (Silme) | ||
Su (Ilık) | 1/2 | Su Bardağı | ||
Sıvı Yağ | 1/2 | Çay Bardağı | ||
Vanilya (10 Gr) | 1 | Paket | ||
Toz Şeker | 1 | Yemek Kaşığı | ||
İnce Tuz | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Tüm hamur malzemelerini bir yoğurma kabına alıp ele yapışmayacak hale gelene kadar karıştırıp yoğurun.
- Yoğrulan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp on dakika kadar dinlendirin.
- Bu arada kakaolu fındık kremasını, bir dondurma kaşığı ile yada iki yemek kaşığı kullanarak, yağlı kağıt serilmiş bir tabak üzerinde 15-20 adet porsiyonlayıp derin dondurucuya alın.
- Dinlenen hamur bezelerini yaklaşık bir çay tabağı büyüklüğünde (10 cm çaplı) olacak şekilde ince ve düzgün açın.
- Küçük hamur yufkalarının ortalarına dondurucudan çıkardığınız çikolatalı fındık kreması toplarını erimeden yerleştirin.
- Kenarlarından dışarı akmayacak şekilde toparlayarak tepede birleştirip torba şekli verin, hamurların fazla kısımlarını mutfak makası yada bıçakla ile alın.
- Çikolatalı torbacıklarını, patlatmamalarına dikkat ederek ters çevirip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar fırınlayıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Hemen servis yapmayacaksanız tatlılarınızı streçleyip dondurun, servisten önce beş dakika fırınlayın
Yorum Gönder