Malzemeler:

5 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.      🕐 Pişirme: 40 dk.
Kabak (Orta Boy)4Adet
Un4Yemek Kaşığı
Yumurta4Adet
Taze Soğan1Demet
Havuç (Orta Boy)1Adet
Maydanoz1/2Bağ
Dereotu1Bağ
Tuz1Çay Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
Zeytinyağı1Yemek Kaşığı

Yapılışı:

  1. Kabakları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyerek tuzlayın ve bir kevgire alıp süzülmeye bırakın.
  2. Havucu soyup rendeleyin. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Yarım demet maydanoz ile bir demet dereotunu ayıklayıp ince ince doğrayın.
  3. Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın, bir fiske tuz ekleyip iyice çırpın, Kevgirde süzülen kabak rendesini avucunuzda iyice sıkarak yumurtalara ilave edin. Rende havuç ve yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Son olarak dört beş kaşık un ilave edip bulamaç haline getirin.
  4. Karışımı, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alıp bir kaşığın tersi yardımıyla üzerini, her yer eşitlenecek şekilde düzeltin.
  5. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına alın, fan çalıştırmayın ve alt üst pembeleşip kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika fırınlayın.
  6. Fırından aldığınız mücveri 15 - 20 dakika dinlendirin. Dilerseniz ılık dilerseniz soğuk fırın mücveri çırpılmış sarımsaklı yoğurt ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !


Post a Comment

Daha yeni Daha eski