Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk. 🕐 Pişirme: 10 dk.
Salata İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Kinoa | 2 | Su Bardağı | ||
Su (Sıcak) | 3 | Adet | ||
Salatalık | 1 | Adet | ||
Domates | 1 | Adet | ||
Maydanoz | 1 | Demet | ||
Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı |
Sosu İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Zeytinyağı | 3 | Yemek Kaşığı | ||
Nar Ekşisi | 1 | Tatlı Kaşığı | ||
Tuz | 1/2 | Çay Kaşığı |
Üzeri İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Kurutulmuş Domates | 1 | Adet | ||
Tulum Peyniri (Veya Lor) | 1 | Çay Bardağı |
Yapılışı:
- Kinoayı bir tel süzgeç ile akan suyun altında ovuşturarak iyice yıkayın. 1'e 1,5 buçuk ölçüde sıcak su ve bir tutam tuz ekleyip ateşe alın.
- Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın. Kapağını yarım kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Bir tur karıştırın, kapağını kapatın ve 15- 20 dakika demlenmeye bırakın.
- Domates ve salatalıkları soyup minik küpler halinde doğrayın. Maydanozdan 2-3 dal ayırıp kalan kısmın yapraklarını ince ince doğrayın. Bu arada serviste kullanacağınız kurutulmuş domatesleri sıcak su ile ıslatın ve kenarda beklemeye alın.
- Sosu için bir kasede zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ile tuz ve baharatları çırpın.
- Tüm malzemeyi ve sosu bir karıştırma kabında harmanlayıp streçleyin ve buzdolabına alıp en az 1 saat dinlendirin.
- Servis edeceğiniz zaman salatanızı kaselere alın. Islattığınız kurutulmuş domatesleri yıkayıp süzdürün ve minik küpler halinde doğrayarak salataların üzerine serpiştirin.
- Ufalanmış tulum peyniri ya da lor peyniri ve maydanoz yapraklarıyla süslediğiniz salatalarınızı soğuk servis edin. Afiyet olsun!
Yorum Gönder