Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk.      🕐 Pişirme: 10 dk.
Salata İçin:
Kinoa2Su Bardağı
Su (Sıcak)3Adet
Salatalık1Adet
Domates1Adet
Maydanoz1Demet
Tuz1Tatlı Kaşığı
Sosu İçin:
Zeytinyağı3Yemek Kaşığı
Nar Ekşisi1Tatlı Kaşığı
Tuz1/2Çay Kaşığı
Üzeri İçin:
Kurutulmuş Domates1Adet
Tulum Peyniri (Veya Lor)1Çay Bardağı

Yapılışı:

  1. Kinoayı bir tel süzgeç ile akan suyun altında ovuşturarak iyice yıkayın. 1'e 1,5 buçuk ölçüde sıcak su ve bir tutam tuz ekleyip ateşe alın.
  2. Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın. Kapağını yarım kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Bir tur karıştırın, kapağını kapatın ve 15- 20 dakika demlenmeye bırakın.
  3. Domates ve salatalıkları soyup minik küpler halinde doğrayın. Maydanozdan 2-3 dal ayırıp kalan kısmın yapraklarını ince ince doğrayın. Bu arada serviste kullanacağınız kurutulmuş domatesleri sıcak su ile ıslatın ve kenarda beklemeye alın.
  4. Sosu için bir kasede zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ile tuz ve baharatları çırpın.
  5. Tüm malzemeyi ve sosu bir karıştırma kabında harmanlayıp streçleyin ve buzdolabına alıp en az 1 saat dinlendirin.
  6. Servis edeceğiniz zaman salatanızı kaselere alın. Islattığınız kurutulmuş domatesleri yıkayıp süzdürün ve minik küpler halinde doğrayarak salataların üzerine serpiştirin.
  7. Ufalanmış tulum peyniri ya da lor peyniri ve maydanoz yapraklarıyla süslediğiniz salatalarınızı soğuk servis edin. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski