Malzemeler:

8 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk.      🕐 Pişirme: 45 dk.
Yemek İçin:
Un3.5Su Bardağı
İrmik2Yemek Kaşığı
Yoğurt1Yemek Kaşığı
Tereyağı125Gram
Süt1Su Bardağı
Kabartma Tozu1.5Paket
Sıvı Yağ1Çay Bardağı
Ceviz İçi1/2Su Bardağı
Şerbeti İçin:
Toz Şeker2Su Bardağı
Su3Su Bardağı
Çubuk Tarçın (Opsiyonel)1Adet
Limon Suyu1Tatlı Kaşığı
Servisi İçin:
Antep Fıstığı (Toz)2Yemek Kaşığı

Yapılışı:

  1. Unu eleyerek derince bir karıştırma kabına alın. İrmiği ekleyerek iyice harmanlayıp ortasını havuz biçiminde açın.
  2. Süt, yoğurt, tereyağ ve sıvı yağı ortada karıştırıp kenarlardan unu yavaş yavaş yedirerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru streçleyip yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  3. Bu arada iç malzemesi için cevizleri bıçakla ince ince doğrayın veya irice rondodan geçirin.
  4. Hamur dinlenirken şerbeti hazırlayabilirsiniz. Tatlı fırından çıktığında şerbetiniz iyice soğumuş olmalıdır. Şerbet için 2 bardak toz şekerine 3 bardak su ilave ederek orta ateşe alıp 1 dal çubuk tarçını da ilave edin.
  5. Şerbet kıvam aldığında bir tatlı kaşığı limon suyu ilave edin. Ateşten aldığınız şerbetin içindeki tarçın çubuğunu çıkarıp soğumaya alın.
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Çok ince olmayacak şekilde yuvarlak şekillendirdiğiniz hamurların ortasına ceviz koyarak elinizde kapatıp oval şekil verin.
  7. Son olarak rendenin iri tarafında yuvarlayarak tırtıklı bir görünüm verdiğiniz kalbura bastıları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  9. Fırından aldığınız tatlılar sıcakken soğuyan şerbeti üzerlerinde gezdirin. Ara ara çevirerek tamamının şerbeti çekmesini sağlayın.
  10. Soğuyan kalburabastıları cevizle ve ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski