Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.      🕐 Pişirme: 25 dk.
Helva İçin:
İrmik1Su Bardağı
Sıvı Yağ1Silme Tatlı Kaşığı
Tereyağı3Yemek Kaşığı
Dolmalık Fıstık (Çam)25Gram
Şerbet İçin:
Toz Şeker1Su Bardağı
Su1Su Bardağı
Süt1Su Bardağı
Servis İçin:
Toz Tarçın2Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. Yayvan bir pilav tenceresine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyup ısıtın ve 3 yemek kaşığı tereyağını ilave ederek eritin.
  2. Helvanın şerbeti için 1 bardak toz şekere 1 bardak süt ve 1 bardak su ekleyerek ateşe alın. Şerbeti şeker eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
  3. Tereyağındaki fıstıklar çok hafiften kavrulunca tavaya irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte birlikte kavurun.
  4. İyice kavrulup rengi değişen irmik ve fıstıkların üstüne, şerbeti yavaş yavaş dökün. Bu sırada irmik fokurdamaya başlayacak, bu nedenle durmadan dikkatlice karıştırın. Suyunu çeken helvayı ateşten alıp bir tur karıştırın ve kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.
  5. Helvanızın tane tane olmasını tercih ediyorsanız suyunu çekerken ve demlenme sırasında ara ara karıştırın. Demlenen helvanızı ılık veya soğuk, yanına dondurma ekleyerek ya da üzerine tarçın dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski