Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk.      🕐 Pişirme: 60 dk.
Kuşbaşı Dana Eti500Gram
Bezelye (Haşlanmış)1Su Bardağı
Arpacık Soğan20Adet
Havuç2Adet
Domates2Adet
Patates2Adet
Domates Salçası1Yemek Kaşığı
Su (Sıcak)1Su Bardağı
Zeytinyağı1/2Çay Bardağı
Karabiber1Çay Kaşığı
Toz Kırmızı Biber1Çay Kaşığı
Kekik1Tatlı Kaşığı
Tuz1Silme Tatlı Kaşığı
Yağlı Kağıt (Kare Kesilmiş)8Parça

Yapılışı:

  1. Yağınızı derince bir tencerede kızdırın ve soyulup yıkanmış arpacık soğanları 4-5 dakika kadar kavurun.
  2. İri doğranmış kuşbaşı etleri tencereye ilave edip soteleyin. Etler suyunu çekip kavrulunca 1 bardak sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapatarak etler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
  3. Havuç ve patatesleri 1cmx1cm küp küp doğrayın ve pişen etlere ilave edin.
  4. Domateslerin kabuklarını soyun ve aynı boyutlarda küp küp doğrayın.
  5. Son olarak domatesleri ve konserve bezelyeleri ilave edip baharatlarını ekleyin ve harcı 5 dakika daha pişirin. Harç hafif sulu kalmalıdır.
  6. Yağlı kağıtlara 1er porsiyon harç koyup zarf biçiminde, suyu çıkmayacak şekilde katlayıp paket yapın.
  7. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve fırından çıkan kağıt kebaplar açıldığında sıcakken üzerlerine 1'er tatlı kaşığı kadar tereyağ bırakın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not: Kağıt kebaplarını tereyağlı pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile ikram edebilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski