Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk. 🕐 Pişirme: 60 dk.
Kuşbaşı Dana Eti | 500 | Gram | |
Bezelye (Haşlanmış) | 1 | Su Bardağı | |
Arpacık Soğan | 20 | Adet | |
Havuç | 2 | Adet | |
Domates | 2 | Adet | |
Patates | 2 | Adet | |
Domates Salçası | 1 | Yemek Kaşığı | |
Su (Sıcak) | 1 | Su Bardağı | |
Zeytinyağı | 1/2 | Çay Bardağı | |
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı | |
Toz Kırmızı Biber | 1 | Çay Kaşığı | |
Kekik | 1 | Tatlı Kaşığı | |
Tuz | 1 | Silme Tatlı Kaşığı | |
Yağlı Kağıt (Kare Kesilmiş) | 8 | Parça |
Yapılışı:
- Yağınızı derince bir tencerede kızdırın ve soyulup yıkanmış arpacık soğanları 4-5 dakika kadar kavurun.
- İri doğranmış kuşbaşı etleri tencereye ilave edip soteleyin. Etler suyunu çekip kavrulunca 1 bardak sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapatarak etler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
- Havuç ve patatesleri 1cmx1cm küp küp doğrayın ve pişen etlere ilave edin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve aynı boyutlarda küp küp doğrayın.
- Son olarak domatesleri ve konserve bezelyeleri ilave edip baharatlarını ekleyin ve harcı 5 dakika daha pişirin. Harç hafif sulu kalmalıdır.
- Yağlı kağıtlara 1er porsiyon harç koyup zarf biçiminde, suyu çıkmayacak şekilde katlayıp paket yapın.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve fırından çıkan kağıt kebaplar açıldığında sıcakken üzerlerine 1'er tatlı kaşığı kadar tereyağ bırakın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Kağıt kebaplarını tereyağlı pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile ikram edebilirsiniz.
Yorum Gönder