Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk. 🕐 Pişirme: 20 dk.
Köftesi İçin: |
---|
| Dana Kıyma | 400 | Gram |
| Yumurta | 1 | Adet |
| Ekmek (Kırıntı Ya Da 5 Yemek Kaşığı Galeta Unu) | 1/3 | Adet |
| Maydanoz | 1/4 | Demet |
| Sarımsak (İnce Kıyılmış) | 2 | Diş |
| Kimyon | 1 | Çay Kaşığı |
| Karabiber (Rendelenmiş) | 1 | Çay Kaşığı |
| Toz Kırmızı Biber | 1 | Çay Kaşığı |
| Zeytinyağı | 2 | Yemek Kaşığı |
| Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı |
Domates Sosu İçin: |
---|
| Domates Salçası | 1 | Tatlı Kaşığı |
| Karabiber | 1 | Çay Kaşığı |
| Tuz | 1 | Çay Kaşığı |
| Domates (Rendelenmiş) | 2 | Adet |
| Zeytinyağı | 2 | Yemek Kaşığı |
Servis İçin: |
---|
| Yoğurt | 1 | Kase |
| Maydanoz (İnce Kıyılmış) | 1 | Adet |
Yapılışı:
- Kebabın köftesini hazırlamak için mutfak rondosunda soğan, sarımsak, galeta unu, tuz ve karabiberi çekerek harç yapın.
- Yoğurma kabına kıymayı alıp bu harcı da kıymaya ekleyin. Bütün malzemeler birbiri ile bütünleşene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız köftenin üzerini streçleyerek buzdolabına kaldırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.
- Domates sos için tereyağını eritin. Rende domates ve domates salçasını hafifçe kavurup 1 çay bardağı su ekleyerek inceltin. Tuz ve karabiber ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Dinlenen köfte harcından bir kebablık kadar alıp elinizle kebap şeklinde uzun köfteler yapın. Fazla inceltmeyin.
- Yufkaları sererek köftelerin boyuna uygun dikdörtgen parçalara ayırın. İçlerine salça sos sürün. Köfteleri yerleştirip yufka ile sarın.
- Sarılan köfteleri dört parmak kalınlığında verevine keserek dilimleyin. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serip beytileri yerleştirin.
- Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Tepsiyi orta rafa yerleştirip ara ara kontrol ederek 1/2 saat kadar pişirin.
- Yuvarlak bir servis tabağına ortası boş kalacak şekilde köfteleri yerleştirin. Üzerlerine kalan salçalı sosu sürün.
- Tabağın ortasına yoğurt koyup ince ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Yorum Gönder