Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.      🕐 Pişirme: 20 dk.
Köftesi İçin:
Dana Kıyma400Gram
Yumurta1Adet
Ekmek (Kırıntı Ya Da 5 Yemek Kaşığı Galeta Unu)1/3Adet
Maydanoz1/4Demet
Sarımsak (İnce Kıyılmış)2Diş
Kimyon1Çay Kaşığı
Karabiber (Rendelenmiş)1Çay Kaşığı
Toz Kırmızı Biber1Çay Kaşığı
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Tuz1Tatlı Kaşığı
Sarmak İçin:
Yufka4Adet
Domates Sosu İçin:
Domates Salçası1Tatlı Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Domates (Rendelenmiş)2Adet
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Servis İçin:
Yoğurt1Kase
Maydanoz (İnce Kıyılmış)1Adet

Yapılışı:

  1. Kebabın köftesini hazırlamak için mutfak rondosunda soğan, sarımsak, galeta unu, tuz ve karabiberi çekerek harç yapın.
  2. Yoğurma kabına kıymayı alıp bu harcı da kıymaya ekleyin. Bütün malzemeler birbiri ile bütünleşene kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız köftenin üzerini streçleyerek buzdolabına kaldırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.
  4. Domates sos için tereyağını eritin. Rende domates ve domates salçasını hafifçe kavurup 1 çay bardağı su ekleyerek inceltin. Tuz ve karabiber ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirin.
  5. Dinlenen köfte harcından bir kebablık kadar alıp elinizle kebap şeklinde uzun köfteler yapın. Fazla inceltmeyin.
  6. Yufkaları sererek köftelerin boyuna uygun dikdörtgen parçalara ayırın. İçlerine salça sos sürün. Köfteleri yerleştirip yufka ile sarın.
  7. Sarılan köfteleri dört parmak kalınlığında verevine keserek dilimleyin. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serip beytileri yerleştirin.
  8. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Tepsiyi orta rafa yerleştirip ara ara kontrol ederek 1/2 saat kadar pişirin.
  9. Yuvarlak bir servis tabağına ortası boş kalacak şekilde köfteleri yerleştirin. Üzerlerine kalan salçalı sosu sürün.
  10. Tabağın ortasına yoğurt koyup ince ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski