Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk.      🕐 Pişirme: 45 dk.
Köfte Harcı İçin:
Kıyma (Orta Yağlı)500Gram
Yumurta1Adet
Maydanoz1Tutam
Kuru Soğan (Rendelenmiş)1Adet
Bayat Ekmek1Su Bardağı
Kırmızı Pul Biber1Çay Kaşığı
Kimyon1Çay Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Patates Püresi İçin:
Patates (Haşlanmış)4Adet
Tereyağı1Yemek Kaşığı
Süt1Çay Bardağı
Tuz1/2Çay Kaşığı
Muskat Cevizi Rendesi1Adet
Domates Sosu İçin:
Domates Salçası2Yemek Kaşığı
Su (Sıcak)1Su Bardağı
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)1Su Bardağı

Yapılışı:

  1. Ön hazırlık için patatesleri irice doğrayıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayıp suyunu çekene kadar haşlayın. Haşlanırken bir çay kaşığı tuz ilave edin.
  2. 2 kere çekilmiş orta yağlı dana kıymayı yoğurma kabına alın. Soğan ve sarımsağı rendeleyin ve acı suyunu sıktıktan sonra kıymaya ilave edin.
  3. Bayat ekmek içini ıslatarak ufalayın. Yumurta ve baharatları, ekmeği ince kıyılmış maydanozu köfte harcına ekleyip 10 dakika kadar yoğurun.
  4. Yoğrulmuş köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarını çukurlaştırarak çanak biçimi verin. Yağlanmış bir fırın tepsisine köfteleri alıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
  5. Haşlanmış patateslerin üzerine sütü ilave edip kısık ateşte beş dakika kadar da süt ile pişirin. Tereyağını, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyerek iyice ezin ve püre kıvamına getirin.
  6. Fırından aldığınız çanak köftelerin ortalarına püreyi paylaştırın. Diğer yandan bir sos tenceresine domates salçasını alıp tereyağında soteleyerek 1 bardak sıcak su ile eritin, tuzunu ilave edin. Pişen sosu köftelere gezdirin.
  7. Servise almadan 10 dakika önce rendelenmiş kaşar peyniri köftelerin üzerlerine yerleştirip üst ızgara ayarında 180 derecede fırına alın, kaşarlar eriyince çıkarıp bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not : Köftelerinizin üzerlerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski