Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.
İnce Bulgur2Su Bardağı
Taze Soğan6Dal
Kuru Soğan1Adet
Domates Salçası1.5Yemek Kaşığı
Acı Biber Salçası1Yemek Kaşığı
Zeytinyağı2Çay Bardağı
Nar Ekşisi1/2Çay Bardağı
Maydanoz1/2Demet
Göbek Marul1Adet
Kırmızı Pul Biber1Tatlı Kaşığı
Limon Suyu2Adet
Kimyon1Çay Kaşığı
Taze Nane1/2Demet
Sumak1Tatlı Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
Su (Sıcak)1.5Su Bardağı
Tuz1Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. İnce bulguru derince bir kaba alıp sıcak suyu üzerine gezdirin. Kabın üzerini streç folyo ile sararak bulgurlar şişinceye kadar, yaklaşık 15 dakika dinlendirin.

  2. Diğer tarafta kuru soğanı ve 1 diş sarımsağı minik küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı bıçağın sırtı ile ezin. Bir tavada 1 çay bardağı zeytinyağını kızdırıp soğanları ve sarımsağı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.

  3. Kavrulmuş soğan ve sarımsaklara salçaları ilave ederek 1-2 dakika çiğ kokusu gidene kadar kavurun. Karışıma 1/2 çay bardağı sıcak su ilave ederek bir kaç dakika daha pişirip altını kapatın ve soğumaya bırakın.



  4. Son aşamada ilave edilmek üzere yeşillikleri ve taze soğanı ince ince kıyın.
  5. Bulgur ve soğanlı salça karışımı iyice soğuduktan sonra, bir araya getirerek iyice karıştırın ve 10 dakika buzdolabında dinlendirin.

  6. Soğuyan kısıra son olarak, baharatlarını, limon suyunu ve nar ekşisini ilave edin.
  7. Servisten hemen önce kıyılmış yeşillikleri de ekleyip karıştırın.

  8. Göbek marulun taze kısımlarını çanaklar halinde servis tabağına dizin. Kısırı marul yapraklarının ortasına birer porsiyon olacak şekilde paylaştırın.
  9. Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirip limon dilimleri ve minik biber turşusu eşliğinde soğuk servis edin. Afiyet olsun!
  10. Not: Kısırınızı salamura asma yaprağına sararak da servis edip tüketebilirsiniz


Post a Comment

Daha yeni Daha eski