Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.
İnce Bulgur | 2 | Su Bardağı | |
Taze Soğan | 6 | Dal | |
Kuru Soğan | 1 | Adet | |
Domates Salçası | 1.5 | Yemek Kaşığı | |
Acı Biber Salçası | 1 | Yemek Kaşığı | |
Zeytinyağı | 2 | Çay Bardağı | |
Nar Ekşisi | 1/2 | Çay Bardağı | |
Maydanoz | 1/2 | Demet | |
Göbek Marul | 1 | Adet | |
Kırmızı Pul Biber | 1 | Tatlı Kaşığı | |
Limon Suyu | 2 | Adet | |
Kimyon | 1 | Çay Kaşığı | |
Taze Nane | 1/2 | Demet | |
Sumak | 1 | Tatlı Kaşığı | |
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı | |
Su (Sıcak) | 1.5 | Su Bardağı | |
Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı |
Yapılışı:
- İnce bulguru derince bir kaba alıp sıcak suyu üzerine gezdirin. Kabın üzerini streç folyo ile sararak bulgurlar şişinceye kadar, yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
- Diğer tarafta kuru soğanı ve 1 diş sarımsağı minik küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı bıçağın sırtı ile ezin. Bir tavada 1 çay bardağı zeytinyağını kızdırıp soğanları ve sarımsağı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulmuş soğan ve sarımsaklara salçaları ilave ederek 1-2 dakika çiğ kokusu gidene kadar kavurun. Karışıma 1/2 çay bardağı sıcak su ilave ederek bir kaç dakika daha pişirip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Son aşamada ilave edilmek üzere yeşillikleri ve taze soğanı ince ince kıyın.
- Bulgur ve soğanlı salça karışımı iyice soğuduktan sonra, bir araya getirerek iyice karıştırın ve 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Soğuyan kısıra son olarak, baharatlarını, limon suyunu ve nar ekşisini ilave edin.
- Servisten hemen önce kıyılmış yeşillikleri de ekleyip karıştırın.
- Göbek marulun taze kısımlarını çanaklar halinde servis tabağına dizin. Kısırı marul yapraklarının ortasına birer porsiyon olacak şekilde paylaştırın.
- Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirip limon dilimleri ve minik biber turşusu eşliğinde soğuk servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Kısırınızı salamura asma yaprağına sararak da servis edip tüketebilirsiniz
Yorum Gönder