Tava İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Kuzu Eti (Tercihen Kuzu Kol) | 1 | Kilogram | ||
Tereyağı | 2 | Yemek Kaşığı | ||
Sıvı Yağ | 1 | Yemek Kaşığı | ||
Arpacık Soğan | 500 | Gram | ||
Sarımsak | 2 | Diş | ||
Kekik | 1 | Çay Kaşığı | ||
Kuru Reyhan | 1 | Çay Kaşığı | ||
Toz Kırmızı Biber | 1 | Tatlı Kaşığı |
Terbiye İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Süzme Yoğurt | 1 | Su Bardağı | ||
Yumurta Sarısı | 3 | Adet | ||
Un | 1 | Su Bardağı | ||
Tuz | 2 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Kemiksiz kuzu kol etini kasabınızda iri parçalara ayırtın. Bir döküm tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve tereyağını ısıtıp etleri tencereye alın. Etlerin bir yüzleri kızarıp mühürlenince (yaklaşık 3-4 dakika) ters çevirip diğer taraflarını da mühürleyin.
- Arpacık soğanları etlere ilave edip 1-2 kez alt üst edip birlikte 2-3 dakika soteleyin. Üzerlerini 4-5 parmak geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.
- Ayrı bir kaba yumurta sarılarını alıp yoğurdu ilave edin. Pişen etin suyundan 1 bardak alıp yoğurtlu sosa ekleyin ve iyice karıştırın. Et suyu ılık olmalıdır.
- Bir fırın kabına, tercihen metal bir tepsiye pişen etleri alın. Yoğurt karışımını etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Elbasan tavayı fırından alıp 5-6 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip pirinç pilavı ya da patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
- Not: Arpacık soğan yerine irice doğranmış kuru soğan da kullanabilirsiniz
Yorum Gönder