Tava İçin:
Kuzu Eti (Tercihen Kuzu Kol)1Kilogram
Tereyağı2Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ1Yemek Kaşığı
Arpacık Soğan500Gram
Sarımsak2Diş
Kekik1Çay Kaşığı
Kuru Reyhan1Çay Kaşığı
Toz Kırmızı Biber
1Tatlı Kaşığı

Terbiye İçin:
Süzme Yoğurt1Su Bardağı
Yumurta Sarısı3Adet
Un1Su Bardağı
Tuz2Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Kemiksiz kuzu kol etini kasabınızda iri parçalara ayırtın. Bir döküm tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve tereyağını ısıtıp etleri tencereye alın. Etlerin bir yüzleri kızarıp mühürlenince (yaklaşık 3-4 dakika) ters çevirip diğer taraflarını da mühürleyin.
  2. Arpacık soğanları etlere ilave edip 1-2 kez alt üst edip birlikte 2-3 dakika soteleyin. Üzerlerini 4-5 parmak geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.
  3. Ayrı bir kaba yumurta sarılarını alıp yoğurdu ilave edin. Pişen etin suyundan 1 bardak alıp yoğurtlu sosa ekleyin ve iyice karıştırın. Et suyu ılık olmalıdır.
  4. Bir fırın kabına, tercihen metal bir tepsiye pişen etleri alın. Yoğurt karışımını etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Elbasan tavayı fırından alıp 5-6 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip pirinç pilavı ya da patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
  6. Not: Arpacık soğan yerine irice doğranmış kuru soğan da kullanabilirsiniz

Post a Comment

Daha yeni Daha eski