Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk.      🕐 Pişirme: 25 dk.
Çorba İçin:
Süzme Yoğurt1Adet
Un2Yemek Kaşığı
Su (Sıcak)6Su Bardağı
Tuz1/2Tatlı Kaşığı
Yumurta Sarısı1Adet
Zeytinyağı1Yemek Kaşığı
Tereyağı1Yemek Kaşığı
Sos İçin:
Kuru Nane1Tatlı Kaşığı
Tereyağı2Yemek Kaşığı

Yapılışı:

  1. Zeytinyağı ve tereyağını çorba tenceresine alıp ısıtın. Yağın yanmamasına dikkat ederek unu ekleyip yağ pembeleşinceye ve unun kokusu çıkana kadar, 2-3 dakika çevire çevire kavurun.
  2. Diğer yandan süzme yoğurda 1 yumurta sarısı ekleyip homojenize olana kadar iyice çırpın.
  3. 3 su bardağı suyu yoğurt karışımına yavaş yavaş ekleyerek devamlı çırpın. Su yerine elinizde varsa tavuk suyu ya da et suyu kullanabilirsiniz.
  4. Karışımı kavrulmuş un bulunan çorba tenceresine yedire yedire, yavaşça ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu arada tencerenizi kısık ateşe alın.
  5. Kalan iki bardak su ile çorbanızın kıvamını ayarlayın.
  6. Servis aşamasında, 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin ve kuru naneyi ilave ederek köpürtüp kaselerdeki çorbaların üzerine pay edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski