Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk. 🕐 Pişirme: 25 dk.
| Çorba İçin: | ||||
|---|---|---|---|---|
| Süzme Yoğurt | 1 | Adet | ||
| Un | 2 | Yemek Kaşığı | ||
| Su (Sıcak) | 6 | Su Bardağı | ||
| Tuz | 1/2 | Tatlı Kaşığı | ||
| Yumurta Sarısı | 1 | Adet | ||
| Zeytinyağı | 1 | Yemek Kaşığı | ||
| Tereyağı | 1 | Yemek Kaşığı | ||
| Sos İçin: | ||||
|---|---|---|---|---|
| Kuru Nane | 1 | Tatlı Kaşığı | ||
| Tereyağı | 2 | Yemek Kaşığı | ||
Yapılışı:
- Zeytinyağı ve tereyağını çorba tenceresine alıp ısıtın. Yağın yanmamasına dikkat ederek unu ekleyip yağ pembeleşinceye ve unun kokusu çıkana kadar, 2-3 dakika çevire çevire kavurun.
- Diğer yandan süzme yoğurda 1 yumurta sarısı ekleyip homojenize olana kadar iyice çırpın.
- 3 su bardağı suyu yoğurt karışımına yavaş yavaş ekleyerek devamlı çırpın. Su yerine elinizde varsa tavuk suyu ya da et suyu kullanabilirsiniz.
- Karışımı kavrulmuş un bulunan çorba tenceresine yedire yedire, yavaşça ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu arada tencerenizi kısık ateşe alın.
- Kalan iki bardak su ile çorbanızın kıvamını ayarlayın.
- Servis aşamasında, 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin ve kuru naneyi ilave ederek köpürtüp kaselerdeki çorbaların üzerine pay edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Yorum Gönder