Malzemeler:
6 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk. 🕐 Pişirme: 45 dk.
Baldo Pirinç | 2 | Su Bardağı | |
Tavuk Suyu | 3 | Su Bardağı | |
Kuru Soğan (Orta Boy) | 2 | Adet | |
Dolmalık Fıstık (Çam) | 1 | Paket | |
Kuş Üzümü | 1 | Paket | |
Tereyağı | 125 | Gram | |
Sarımsak (Rendelenmiş) | 1 | Adet | |
Zeytinyağı | 2 | Yemek Kaşığı | |
Toz Tarçın | 1 | Çay Kaşığı | |
Yenibahar | 1 | Çay Kaşığı | |
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı | |
Toz Şeker | 1 | Çay Kaşığı | |
Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı |
Yapılışı:
- Pirinçleri sudan geçirip tuzlu ılık suda beklemeye alın. Bu arada soğanı ince yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Soğan ve sarımsağı tencerede ısıttığınız tereyağ ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kuş üzümlerini yıkayıp saplarını ayıklayın. Sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletip yıkayın ve süzün.
- Kestaneleri yıkayıp üzerlerini keskin bir bıçakla çizin. Ilık suda 1/2 saat kadar bekletin. Üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan kestaneleri soyun ve 2'ye veya 3'e bölün. Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağ eritip kuş üzümlerini ve kestaneleri 4-5 dakika soteleyip kenara alın.
- Kavrulan soğan ve sarımsaklara süzdürdüğünüz pirinci ilave edip alt üst ederek pirinçler şeffaflaşıncaya kadar orta ateşte kavurun ve tavuk suyunu ekleyin, kısık ateşe alın ve kapağını kapatın. 10-15 dakika sonra suyunu çekecektir. Cam kapaklı bir tencerede kapağı açmadan kontrollü pişirip hafif hafif cızırdamaya başlayınca ateşten alın.
- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve baharatları demlenmeye bıraktığınız pilava ekleyerek alt üst edin, kağıt havlu veya temiz bir bezle kapatın ve ılınıncaya kadar dinlendirin.
- Bu muhteşem pilavı hindi veya tavuk tandırla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !
Yorum Gönder