Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 20 dk.      🕐 Pişirme: 45 dk.
Baldo Pirinç2Su Bardağı
Tavuk Suyu3Su Bardağı
Kuru Soğan (Orta Boy)2Adet
Dolmalık Fıstık (Çam)1Paket
Kuş Üzümü1Paket
Tereyağı125Gram
Sarımsak (Rendelenmiş)1Adet
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Toz Tarçın1Çay Kaşığı
Yenibahar1Çay Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
Toz Şeker1Çay Kaşığı
Tuz1Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. Pirinçleri sudan geçirip tuzlu ılık suda beklemeye alın. Bu arada soğanı ince yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Soğan ve sarımsağı tencerede ısıttığınız tereyağ ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kuş üzümlerini yıkayıp saplarını ayıklayın. Sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletip yıkayın ve süzün.
  3. Kestaneleri yıkayıp üzerlerini keskin bir bıçakla çizin. Ilık suda 1/2 saat kadar bekletin. Üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. Haşlanan kestaneleri soyun ve 2'ye veya 3'e bölün. Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağ eritip kuş üzümlerini ve kestaneleri 4-5 dakika soteleyip kenara alın.
  5. Kavrulan soğan ve sarımsaklara süzdürdüğünüz pirinci ilave edip alt üst ederek pirinçler şeffaflaşıncaya kadar orta ateşte kavurun ve tavuk suyunu ekleyin, kısık ateşe alın ve kapağını kapatın. 10-15 dakika sonra suyunu çekecektir. Cam kapaklı bir tencerede kapağı açmadan kontrollü pişirip hafif hafif cızırdamaya başlayınca ateşten alın.
  6. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve baharatları demlenmeye bıraktığınız pilava ekleyerek alt üst edin, kağıt havlu veya temiz bir bezle kapatın ve ılınıncaya kadar dinlendirin.
  7. Bu muhteşem pilavı hindi veya tavuk tandırla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !


Post a Comment

Daha yeni Daha eski