Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk.      🕐 Pişirme: 10 dk.
Marul (Kıvırcık)6Yaprak
Taze Soğan1/2Demet
Yumurta3Adet
Siyah Zeytin (Çekirdeksiz)10Adet
Kaya Tuzu1Tutam
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Limon2Yemek Kaşığı
Karabiber (Taze Sıkılmış)1Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Marul veya kıvırcık salata yapraklarını sirkeli suda 15-20 dakika bekletip yıkayın, süzgeçe alıp kurutun. Bıçak değdirmeden elinizle parçalayın ve salata kasesine alın.
  2. Taze soğanları ince ince kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
  3. Yumurtaları yıkayıp 5-6 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirin. Soyup dilimleyin.
  4. Sos için taze limon suyu ve zeytinyağını çırpıp tuz ve karabiber ilave edin.
  5. Servis tabağına aldığınız yeşilikleri sos ile birlikte harmanlayıp üzerine dilimlenmiş yumurtaları dizin. Bir limonun sarı kabuğunu rendeleyin. Üzerine tane karabiber çekin.
  6. Salatanızı çekirdeği çıkarılmış zeytinlerle süsleyip soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski