Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk. 🕐 Pişirme: 10 dk.
Marul (Kıvırcık) | 6 | Yaprak | |
Taze Soğan | 1/2 | Demet | |
Yumurta | 3 | Adet | |
Siyah Zeytin (Çekirdeksiz) | 10 | Adet | |
Kaya Tuzu | 1 | Tutam | |
Zeytinyağı | 2 | Yemek Kaşığı | |
Limon | 2 | Yemek Kaşığı | |
Karabiber (Taze Sıkılmış) | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Marul veya kıvırcık salata yapraklarını sirkeli suda 15-20 dakika bekletip yıkayın, süzgeçe alıp kurutun. Bıçak değdirmeden elinizle parçalayın ve salata kasesine alın.
- Taze soğanları ince ince kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
- Yumurtaları yıkayıp 5-6 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirin. Soyup dilimleyin.
- Sos için taze limon suyu ve zeytinyağını çırpıp tuz ve karabiber ilave edin.
- Servis tabağına aldığınız yeşilikleri sos ile birlikte harmanlayıp üzerine dilimlenmiş yumurtaları dizin. Bir limonun sarı kabuğunu rendeleyin. Üzerine tane karabiber çekin.
- Salatanızı çekirdeği çıkarılmış zeytinlerle süsleyip soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorum Gönder