Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 25 dk.
Makarna İçin:
Penne Makarna1Paket
Su (Sıcak)6Su Bardağı
Tuz1Yemek Kaşığı
Köfte Harcı İçin:
Dana Kıyma250Gram
Kuru Soğan (İnce Rendelenmiş)1Adet
Yumurta1Adet
Galeta Unu (Bayat Ekmek İçi)3Yemek Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Kimyon1Çay Kaşığı
Karabiber1Tatlı Kaşığı
Sos İçin:
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Domates (Olgun Orta Boy)3Adet
Sarımsak1Diş
Taze Fesleğen (Ya Da Kuru)3Yaprak
Servis İçin:
Taze Fesleğen6Yaprak
Parmesan1/2Kase
Cherry Domates5Adet

Yapılışı:

  1. Derin bir tencerede suyu kaynatın, tuz ekleyin ve makarnayı ilave edip karıştırın.
  2. Paket üzerinde verilen pişirme önerisi süresinde (yaklaşık 8-10 dakika) orta ateşte haşlayıp süzün. Haşlama suyundan 1 bardak sos için ayırın.
  3. Derin bir tavada ısttığınız yağda önce ezilmiş sarımsağı soteleyin. Kıyılmış bir tutam taze fesleğeni ekleyin, bir tur çevirin. Soyulup rendelenmiş domatesleri ilave edip kısık ateşte suyunu çektirin ve sos kıvamını alıncaya kadar tıkırdatın.
  4. Sos pişerken birer çay kaşığı tuz, karabiber ve esmer şekeri ekleyin. Pişen makarnanın suyundan bir bardak alıp sosa ilave edin. Süzdürdüğünüz makarnaları tavadaki sosa alıp bir kaç tur çevirin ve sosu yedirin. Kapağını kapatıp demlendirin.
  5. Soğanı rendeleyip iki avucunuz içinde sıkarak fazla suyunu atın. Kıymayı, galeta ununu, yumurtayı ve baharatları ekleyip özleşinceye kadar yoğurun. Köfteden küçük misketler yuvarlayıp başka bir tavada sıvı yağda kızartın.(180 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar çevire çevire pişirebilirsiniz)
  6. Pişen köfteleri tavadaki soslu makarnaya alıp 5 dakika kadar beraber pişirin. Servis aşamasında makarna ve sos sıcakken ince rende parmesanın yarısını (veya taze kaşar) ekleyerek harmanlayın.
  7. Sıcak servis edeceğiniz makarnayı servis tabağına alıp üzerini kalan parmesan ile taze fesleğen yaprakları ve ikiye bölünmüş chery domatesler ile süsleyin. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski