Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk. 🕐 Pişirme: 15 dk.
Köfte İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Dana Kıyma (Orta Yağlı) | 500 | Gram | ||
Kuzu Boşluk Eti (Yağlı (İç Yağı)) | 100 | Gram | ||
Sarımsak (Ezilmiş) | 4 | Diş | ||
Ekmek Kırıntısı (Tercihen Trabzon Ekmeği Kırıntısı) | 1 | Su Bardağı | ||
Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı | ||
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı |
Servis İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Domates | 2 | Adet | ||
Yeşil Sivri Biber | 2 | Adet | ||
Tereyağı | 2 | Yemek Kaşığı |
Yapılışı:
- Dana ve kuzu etini (veya iç yağını) kasabınızda birlikte 2 kez çektirin.
- Kıyma ile ezilmiş sarımsak, bayat ekmek içi ve baharatları derince bir kapta 15 dakika kadar yoğurun. Köfte liflenmeye başladığında kıvama gelmiş demektir. Hazırladığınız köfte harcını streçleyip dolapta en az 1/2 saat dinlendirin.
- Dinlenen köfte harcından irice yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 1 cm kadar kalınlıkta yuvarlak şekiller verin.
- İzli döküm ızgara tavayı iyice ısıttıktan sonra köftelerinizi tavaya alın. Çok kurutmadan alt üst ederek renk alıncaya kadar pişirin.
- Domatesleri ortadan 2'ye bölün. Bütün yeşil sivri biberleri ve domatesleri ızgara tavada közleninceye kadar çevirerek pişirin.
- 2 yemek kaşığı tereyağını bir soslukta kızdırın, pul biber ekleyin ve servis anında köftelerin üzerine gezdirin. Köftelerinizi, ısıtılmış tırnak pidelerin üzerinde köz domates ve biberlerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorum Gönder