Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk. 🕐 Pişirme: 10 dk.
Makarna (Dilediğiniz Tür) | 1/2 | Paket | |
Garnitür (Havuç, Bezelye, Patates) | 1/2 | Kavanoz | |
Mayonez | 2 | Yemek Kaşığı | |
Yoğurt | 1 | Kase | |
Sarımsak | 1 | Diş | |
Tuz | 1 | Çay Kaşığı | |
Maydanoz | 4 | Dal | |
Toz Beyaz Biber (Ya Da Karabiber) | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Dilediğiniz türden yarım paket makarnayı bir tatlı kaşığı tuz atılmış suda 8-10 dakika kadar haşlayıp süzün, sudan geçirmeyin.
- Hazır garnitür kullanmayacaksanız 1 iri havuç, 1 patatesi soyup küp küp doğrayın ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri süzün. Yarım kavanoz (150 gr) konserve bezelye ile birlikte bir karıştırma kasesine alın. Makarnayı ekleyip iyice harmanlayın.
- Sos için sarımsağı soyup ezin. Ayrı bir kapta mayonez ve yoğurdu çırpın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı sosa ilave edip iyice çırpın.
- Sosun yarısını, garnitürlü makarnaya ekleyip alt üst ederek karıştırın.
- Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın. Makarnayı servis kaselerine pay edin. Kalan sosu üzerlerine gezdirip ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek ılık ılık veya soğuk servis edin. Afiyet olsun!
Yorum Gönder