Malzemeler:
2 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk.
Ekmek (Taze (Beyaz Veya Kepekli)) | 1 | Adet | |
Kaşar Peyniri (Taze) | 60 | Gram | |
Salam (Dana Veya Hindi) | 4 | Dilim | |
Domates | 4 | Dilim | |
Salatalık (Dilim Turşu) | 10 | Adet | |
Tereyağı | 2 | Tatlı Kaşığı | |
Tuz (İsteğe Bağlı) | 1 | Çay Kaşığı | |
Karabiber (İsteğe Bağlı) | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Taze ekmeği enlemesine ikiye bölüp ortalarını hafifçe oyarak alın. Tereyağını (veya mayonez) her iki yüze de sürün.
- İnce dilimlenmiş taze kaşar ve salam dilimleri ile ince kesilmiş domates ve salatalık turşularını ekmeğin arasına yerleştirin.
- Dilerseniz birer tutam tuz ve karabiber ekerek ekmeği kapatıp ikiye veya üçe bölün. Afiyet olsun!
- Not: Bu tarif basit ve en az malzeme ile yapılabilecek bir sandviç tarifidir. Siz elinizde bulunan başka her tür yeşillik, sebze ve soğuk şarküteri ürününü ( marul, amerikan salata, hindi jambon, tavuk salam, kuru et vs) ekleyerek farklı karışık sandviçler türetebilirsiniz.
Yorum Gönder