Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 60 dk.
Tava İçin:
Kuşbaşı Dana Eti (Orta Yağlı)250Gram
Patates1Adet
Patlıcan1Adet
Domates2Adet
Kuru Soğan1Adet
Kırmızı Kapya Biber1Adet
Sosu İçin:
Domates Salçası1Yemek Kaşığı
Sarımsak4Diş
Zeytinyağı1/2Çay Bardağı
Su1Su Bardağı
Tuz1Çay Kaşığı
Kekik1Çay Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
Kimyon1Çay Kaşığı
Toz Kırmızı Biber1Çay Kaşığı
Tereyağı (Üzeri İçin)2Yemek Kaşığı

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alaca soyup 1cmx1cm küp küp doğrayın. Tuzlu suda en az 20 dakika dinlendirdiğiniz patlıcanları sudan geçirin ve kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Kuru soğanı ince yemeklip doğrayıp etle karıştırın ve 15 dakika kadar dinlendirin,
  3. Patatesleri de aynı boyda doğrayın ve derin bir karıştırma kabına alın.
  4. Kapya biberleri ve soyulmuş domatesleri de aynı boyda küp küp doğrayıp ete ilave edin.
  5. Alüminyum bir yuvarlak tepsiye tüm malzemeyi bastırarak yayın.
  6. Sos için sarımsakları ince ince doğrayıp ezin. Zeytinyağını bir tavaya alıp önce sarımsakları soteleyin.
  7. Salça ve baharatları ilave edip 1 bardak sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 5-6 dakika tıkırdatın.
  8. Pişen sosu tavanın üzerine gezdirin. 2 yemek kaşığı tereyağını yemeğin üzerine pay edin. Tavanın üzerini ıslatılmış pişirme kağıdı ike örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişin. Pişirme kağıdını alıp fırını ızgara ayarına getirin ve 10 dakika daha üzeri kızarana dek fırınlayın.
  9. Sıcak servis edeceğiniz tavayı ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski