Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk. 🕐 Pişirme: 60 dk.
Tava İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Kuşbaşı Dana Eti (Orta Yağlı) | 250 | Gram | ||
Patates | 1 | Adet | ||
Patlıcan | 1 | Adet | ||
Domates | 2 | Adet | ||
Kuru Soğan | 1 | Adet | ||
Kırmızı Kapya Biber | 1 | Adet |
Sosu İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Domates Salçası | 1 | Yemek Kaşığı | ||
Sarımsak | 4 | Diş | ||
Zeytinyağı | 1/2 | Çay Bardağı | ||
Su | 1 | Su Bardağı | ||
Tuz | 1 | Çay Kaşığı | ||
Kekik | 1 | Çay Kaşığı | ||
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı | ||
Kimyon | 1 | Çay Kaşığı | ||
Toz Kırmızı Biber | 1 | Çay Kaşığı | ||
Tereyağı (Üzeri İçin) | 2 | Yemek Kaşığı |
Yapılışı:
- Patlıcanları alaca soyup 1cmx1cm küp küp doğrayın. Tuzlu suda en az 20 dakika dinlendirdiğiniz patlıcanları sudan geçirin ve kağıt havlu ile kurulayın.
- Kuru soğanı ince yemeklip doğrayıp etle karıştırın ve 15 dakika kadar dinlendirin,
- Patatesleri de aynı boyda doğrayın ve derin bir karıştırma kabına alın.
- Kapya biberleri ve soyulmuş domatesleri de aynı boyda küp küp doğrayıp ete ilave edin.
- Alüminyum bir yuvarlak tepsiye tüm malzemeyi bastırarak yayın.
- Sos için sarımsakları ince ince doğrayıp ezin. Zeytinyağını bir tavaya alıp önce sarımsakları soteleyin.
- Salça ve baharatları ilave edip 1 bardak sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 5-6 dakika tıkırdatın.
- Pişen sosu tavanın üzerine gezdirin. 2 yemek kaşığı tereyağını yemeğin üzerine pay edin. Tavanın üzerini ıslatılmış pişirme kağıdı ike örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişin. Pişirme kağıdını alıp fırını ızgara ayarına getirin ve 10 dakika daha üzeri kızarana dek fırınlayın.
- Sıcak servis edeceğiniz tavayı ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorum Gönder