Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 40 dk.      🕐 Pişirme: 20 dk.
Yemek İçin:
Patlıcan (Kemer İnce)6Adet
Un1Yemek Kaşığı
Tuz1Tatlı Kaşığı
Sıvı Yağ1Su Bardağı
İç Harcı İçin:
Kıyma (Kuzu Dana Karışık)250Gram
Kuru Soğan (Orta Boy)2Adet
Domates (Olgun)2Adet
Zeytinyağı (Veya Sıvı Yağ)3Yemek Kaşığı
Sarımsak2Diş
Biber Salçası ((Isteğe Bağlı))1Yemek Kaşığı
Domates Salçası1Yemek Kaşığı
İnce Tuz1Adet
Tereyağı1Yemek Kaşığı
Yeşil Sivri Biber6Adet
Maydanoz1/2Demet
Karabiber1Çay Kaşığı
Kimyon1Çay Kaşığı
Kırmızı Pul Biber1Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde soyun, üç yanına diklemesine bıçakla birer çizik atın ve bol tuzla ovun. Derince bir kaba 1 kaşık un ve 1 kaşık un koyarak karıştırın ve patlıcanları bu suda en az 20-25 dakika bekletin. Patlıcanlar dinlenirken siz de karnıyarığın iç harcını yapmaya başlayın.
  2. İç harcı için kızdırdığınız sıvı yağ ve tereyağında kıymayı hızlıca kavurun. Bu aşamada kıymaya bir fincan kadar sıcak su eklerseniz daha kolay ve topaklanmadan kavrulacaktır. Soğanları küp küp yemeklik doğrayıp kıymaya ilave edin ve birlikte kavurmaya devam edin.
  3. Kıymalı karışıma ince yemeklik doğranmış yeşil biberi ve dilerseniz bir diş ezilmiş sarımsağı da ekleyip yine birkaç dakika daha birlikte kavurun. Son olarak soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Tüm malzemeler iyice sotelenince kapağını kapatın ve birlikte yaklaşık 5 dakika daha pişirin. İhtiyaç görürseniz bu adımda bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.
  5. Bu sırada maydanozunuzu ince ince kıyın, kıymalı karışıma ekleyin. Baharatları ilave edip birkaç kez karıştırdıktan sonra iç harcınızı ocaktan alın.
  6. Tuzlu unlu suda bekleyen patlıcanları durulayıp hafifçe sıkarak fazla suyunu alın ve kurulayın. Derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları altın rengi alana dek kızartın. Arkalı önlü pişmelerini, içlerinin pişerek iyice yumuşak bir hale gelmelerini sağlayın.
  7. Fırına dayanıklı bir kap ya da borcama patlıcanlarınızı yerleştirin. Patlıcanları karınlarından kesin ve bir kaşık yardımıyla iç harcı koyabileceğiniz bir boşluk oluşturun.
  8. İç harcınızı patlıcanların içlerine eşit miktarlarda yerleştirin. İç harcı hafiften bastırarak dökülmemelerini sağlayabilirsiniz.
  9. Her patlıcanın üstüne dilim domates, bir dilim yeşil biber yerleştirerek süsleyin. Salçaları bir bardak sıcak su ile eriterek sosu üzerlerinde gezdirin.
  10. Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip fırından alın, beş dakika kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
  11. Not: Hazırladığınız karnıyarıkları yayvan bir tencerde çok kısık ateşte ocak üzerinde de pişirebilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski